What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 11 augusti 2024

ZOMBIES FROM SECTOR 9 (2020) Belgien, 87 minuter. Regi: Ceus Rob.



Throwback amatörzombie

Fräsch ungkarlslya.

Bookwalker (Steven Daemers) är en slashas som mest sitter och glor på skräckfilm efter att ha blivit lämnad av frun. En kväll attackerar utomjordingar staden och sprider en zombieinfektion. Bookwalker tvingas upp från sin sofftillvaro och förvandlas till en slaktmaskin som jagar zombier såväl som de plundrande överlevarna som skor sig på de svaga.

En utomjording!!!

Ja, egentligen är det inte så mycket mer som händer i denna ambitiösa amatörfilm så det är inte direkt en storydriven rulle. Behållningen är dock den uppenbara kärleken till genren och att man inte bara pissar bort allt på en uppvisning i gore. Missförstå oss rätt, det finns tonvis av splatter och gore här och den är charmigt amatörmässig men Daemers räddar upp det hela med att inte förläget gömma sig bakom någon pinsam glimt i ögat. Många av skådisarna som passerar revy är långt ifrån lika bra men det spelar mindre roll.

Den gör folk illa.

Tyvärr gör huvudkaraktären ingen superresa och slutet är något av ett magplask.

Allt som är kvar av Bookwalkers kompis.

Throwbacken vi nämner i ingressen handlar inte om att storyn av någon anledning är förlagd till 1986 och 1989 (utan att övertyga direkt...) utan att känslan är lite som med gamla ambitiösa amatörsplatterrullar som t ex "Zombie 90" eller "Violent Shit", vilket är väldigt positivt.

BETYG: 3/7 Charmigt som bara den och ett riktigt "labor of love". En skvätt bättre story och mer sleaze så kan man ha något riktigt härligt på gång.

Obligatorisk insamling av zombier för experiment.

Har man blivit biten så har man.

Det gör ont.

1989 var zombier i framkant när det gällde öronpiercingar.

Mördandets eufori.

Ja, det är ju post-apokalyps så då blir gamla bildäck automatiskt kläder.

Ett post-apokalyptiskt rape-fejs.

Post-apokalyptisk grillafton.

Bra rekvisita ger production value!

LOL. Gulligt kraschat plan. 🥰

Teaser

En MYCKET bra trailer 😊

Inte alls lika bra trailer, men ändock...

Teaser 2

BTS där folk inte helt oväntat mest talar sitt hemspråk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar