What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 23 augusti 2024

DAS WIENER KETTENSÄGENMASSAKER (1993) Österrike, 17 minuter. Regi: Martin Nechvatal.



Kids do the darndest films

LOL. Wiens utkanter hade tydligen samma färgpalett som omslaget till Black Sabbaths klassiska gamla skiva.*

En mystisk maskerad galning (Martin Nechvatal) lurar i buskarna i Wiens utkanter. Han är på jakt efter unga människor att såga upp och mala ner.

"Bluto! Wo bist du?"

Vi brukar ha en ganska elak ton mot barn här på Udda Film men alla barn är inte av ondo. Ta bara dessa korgossar (Ja, på riktigt!) som är så kreativa och gör sin egen splatterfilm. Naturligtvis kommer de inte upp med något revolutionerande men man ska komma ihåg att detta var under de glada dagarna när en videokamera inte fanns i var mans ficka.

Ach du Scheisse! Bluto är stendöd.

Man blir genast glad när man ser med vilken glöd regissören spelar den motorsågsviftande österrikiska Leatherface (Han orkade tydligen inte hitta på ett eget namn, vilket är bättre än att döpa honom till Skinnfejan...), eller Lederhosengesicht som vi vill kalla honom. Det bjuds direkt på billig gore deluxe och man imponeras en smula över brutaliteten de små liven bjussar på. Det är dessutom ett rätt så skönt soundtrack där stulen musik från "Der Todesking" blandas med Ministry.

Och se där: Ett lik!

Klimaxet är i bästa "Motorsågsmassakern"-stil fast om möjligt med ännu mer passion. Det är inte heller en nackdel att loja pedestrianer dyker upp i bild då allt självklart är filmat gonzo-style. Tänk om fler barn kunde hålla på med sådana här roliga aktiviteter istället för att göra varandra illa. Vilken friskare värld vi skulle ha!

BETYG: 5(-)/7 Okej då, vi är charmade. Det finns ingen handling eller speciellt mycket tekniskt kunnande men däremot passion i överflöd. Vi skrattade dessutom högt vid flera tillfällen under den korta speltiden.

Ja, det är verkligen äckligt.

Plötsligt dyker Lederhosengesicht upp!

En passionerad mördare.😍

Barna-gore.

Eye without a face.

Det blir ingen wienerschnitzel men kanske lite wienerkorv?

Fulci nickar belåtet från Andra Sidan (Ja, The Beyond på engelska...)

Verkligen king of the hill!

Trailer med klyschig RÖÖÖARRR-musik som lyckligtvis inte är med i filmen. 
Bonus: Ironin när YouTube åldersvarnar en film som barn har gjort.😅

Hela våfflan.

*Ja självklart var det denna självbetitlade skiva vi snackade om. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar