What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 2 augusti 2024

THE CALLBACK (2022) USA, 26 minuter. Regi: Sara Lynn & Nathaniel Lee.



Då är casting couch att föredra

De är så lyckliga.

Jessica (Sara Lynn) är en ung skådespelerska som försöker få fart på karriären. Hon har gjort ett positivt första intryck på en spännande ny regissör och har kallats till en callback. Jessicas pojkvän Samuel (Nathaniel Lee) är den stöttande typen men han ställer sig lite tveksam till att callbacken är mitt ute i ingenstans. Jessica har dock varit med förr så hon övertygar Samuel om att allt kommer gå bra. Väl framme vid destinationen kanske hon behöver övertyga sig själv också...

Vad mysigt att provfilmningen är ute i det vackra ingenstans.

Efter att ha suttit och kollat på några riktigt crappiga kortfilmer här på Udda Film poppade vi in den här som genast såg mycket bättre ut. Det kändes väl knappast som något mysterium vad gäller Jessicas slutöde. Frågan var bara vad för spännande som skulle hända på vägen.

"Hail Sa...jag menar, hej och välkomna!"

Det är lite skoj när regissören Dante (Mike Greca) öppnar dörren och ser ut som en riktig stereotypsatanist med sin svarta polotröja, hästsvans och någon triangelsymbol hängande runt halsen. Det twistar ändå till sig en smula och snart sitter Jessica i den förväntade skitsoppan. Så långt är allt okej.

Hm, en Canon 80D? Ja, allt verkar ju helt normalt ändå.

När så historien ska knytas ihop vankas dessvärre ett gigantiskt antiklimax. -SPOILER ALERT- Jessica har alltså kallats till en snuff-liknande situation där hon offras på riktigt i en djävulsdyrkarritual som filmas av ett vant team. Sex månader senare bankar det på dörren hos den bedrövade och nu alkoholiserade pojkvännen. Ett kuvert har dumpats på tröskeln och i det finns förstås Jessicas halsband, ett kort med en käck hälsning och ett USB-minne med den filmade ritualen. Ehh...verkligen?! Snuff-satanisterna har alltså gått igenom allt detta besvär bara för att räcka lång näsa åt Samuel??? Inga andra förklaringar ges och detta är den enda poängen med allt vi serveras. Jomen tjenare! Synd, för vägen dit var helt okej.

BETYG: 2/7 Tyvärr ruinerar det idiotiska slutet den annars å lovande lilla historien.

De verkar anstränga sig för att Jessica ska känna sig trygg.

All oro är borta!

Men vad fan händer här?

"Nä, de har ju vita ljus och inget naken kvinna-altare så detta kanske ändå bara är på låtsas?"

"Men den där masken ser ju kuslig ut. För att inte tala om provdockahuvudet!"

Inte så lycklig längre. #Dekis

Nä tyvärr. Inget videoklipp denna gång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar