What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 28 juni 2020

ESCAPE FROM GALAXY 3 (1981) Italien, 84 minuter. Regi: Bitto Albertini & Luigi Cozzi.



Galaxer i mina braxer, sa Oraclon

Liberace och Kapten Zoom gjorde gemensam sak när de designade kläderna till denna film.

När den ondskefulle Oraclon (Don Powell) förstör deras hemplanet tvingas prinsessan Belle Star (Sherry Buchanan) och hennes följeslagare Lithan (Fausto di Bella) fly till okända hörn av universum med den onde Oraclons rymdflotta hack i häl. De lyckas tillfälligt undkomma och landa på en planet där de får lära sig kärlekens och njutningens bortglömda konst. Men hur länge ska friden vara innan Oraclon hittar dem?

Sällan har ondskan varit mer fabulous!

Vi känner inte till tillblivelsen av denna "uppföljare" till Starcrash (1978) men just det faktum att den är associerad till nämnda rulle och att Luigi Cozzi tillskrivs okrediterad regi gör ju detta till en intressant rulle med kalkonpotential. Efter att nu ha kollat igenom våfflan är vår gissning att Cozzi-kopplingen beror på recyclade klipp ur Starcrash. Även en del av den stiliga rymdrekvisitan är bekant därifrån.

Trodde ni skägget var grått? Titta en gång till. Can you say: bedazzled!

Från rekvisita till garderob är inte steget långt och här har man verkligen kommit ut ur garderoben när man klätt skådisarna. LOL. Maken till gay har sällan skådats i hela universum (Jodå kanske, men med tanke på rymdtemat är det väl adekvat att säga så?) Vi ÄLSKAR att Don Powell har, förutom en faboulous spandexdräkt med George Clinton-krage, glitter i skägget! Även di Bella har en klart avmaskuliniserande spandexdräkt på sig. Buchanans spandexdito för mer tankarna till en slags glorifierad Jane Fonda-aerobicsdräkt. Vore detta inte tillräckligt bjuds det även på disco. Både som soundtrack men även som underhållning i diegesen då jordlingarna (Ja, de hamnar på jorden som rebootat efter ett atomkrig) ställer upp med diskodansuppvisning. Allt detta sker dessutom i en slags kvasi-peplum-tillvaro så homoerotiken blomstrar.

När Oraclon tagit över universum ska han även ta över George Clintons roll i Parliament-Funkadelic.

Även om ovan nämnda detaljer piggar upp blir det trots allt ganska segt emellanåt när våra rymdvänner ska lära sig kärlekens bortglömda fördelar. Man skulle kunna tro att sleazigheten skulle kunna löpa total amok men tyvärr är det ganska tamt med nakenhet, även om det finns lite av den varan och storyn innehåller partnerbyten och tävlingar där vinsten är en kärleksnatt med valfri kvinna. Tänka sig att filmen t o m har ett framträdande av Marina Hedman där hon INTE tar av sig kläderna. Det är dock en väldigt liten biroll.

BETYG: 3/7 Disko, mys-gay och annan cheese:ighet räcker inte ända fram. Det är ändå en hyfsad kalkonupplevelse.

Känns skeppet igen?

Jordborna sysslar med heterohångel, peplum-kläderna till trots.

Våra vänner gör ett tafatt försök att emulera.

Ånej! Verkar vara nån slags ättestupaceremoni på G här.

Våra rymdhjältar har fått på sig lite diskreta jordlingskläder så de smälter in bättre.

Diskodans med fjolligt dubbel-heilande. Tyvärr framgår inte det vilda juckande på denna stillbild.

Det är betryggande att veta att jordborna kommer anamma ett backanaliskt leverne efter atomkrigskatastrofen.

Man återupplivar tydligen även den klassiska gamla leken "burning asshole".

Våra vänner vaktas av ett gäng Michael Jackson-lookalikes.

När planeterna i framtidens universum styrs av dessa kungar vet man att Liberace trots allt inte var helt fel ute. 🌈💪

Vem visste att Motörhead inspirerades av denna film?

Är detta en illa dold gliring mot TV3?

Ett smakprov fullt med disko och flärd.

Hela härligheten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar