What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 22 juni 2020

CROW HAND (2014) USA, 3 minuter. Regi: Brian Lonano.



Bättre en kråka i handen än tio i näsan

Jo men så är det.

Ett par har just varit och shoppat. På parkeringen hittar maken (Jason Vail) en mystisk amulett föreställande en kråka som han plockar upp. Det skulle han aldrig ha gjort...

Inte var dag man hittar så fina amuletter.

Kortfilm med komiska förtecken här på Udda Film. Hur ska det sluta? Jodå, tackar som frågar. Det slutade ju faktiskt riktigt bra. Det vidvinkliga bildspråket skvallrade rätt omgående om att Lonano, som satt sin kråka på denna produktion (Herregud! Förlåt oss för det vedervärdiga skämtet...), visste vad han höll på med. Så trots komedin blev det riktigt skoj. Makens hand får verkligen Ash hand i "The Evil Dead" att blekna och slutrepliken är verkligen en episk punkt på denna lilla historia.

BETYG: 5(+)/7 Meningslöst (och därför kul!) och med schyst gore i bästa cartoon-stil.

Nån biter jävligt mycket på naglarna.

När man inte är beredd på stigmatan.

Snorkråka.

James Nguyen* får konkurrens.

Sevärd film.

😆

Teaser

Hela våfflan.

Outtakes: Kråkskratt.




2 kommentarer: