What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 31 maj 2021

CROATOAN ORIGINS (2015) USA, 19 minuter. Regi: John Johnson.



Skippa "Croa" i titeln

Vi inleder med lite flagrant överspel.

En luffare (Royce Hobson) som övernattat i en övergiven gammal anstalt väcks abrupt av en döende man som tycks ha blivit offer för någon slags blodig rit. Han är visst inte den enda och luffaren blir snart varse att det är ett ondskefullt väsen som plockat dem en efter en. Av någon outgrundlig anledning får han fortsätta leva.

Jo, det ska vara så...

Efter en hyfsat stilig titelsekvens droppas man in i handlingen och det blir omedelbart plågsamt uppenbart att detta kommer bli en skitfilm. Vi bjuds nämligen på gränslöst uselt överspel från de inte allt för talangfulla skådisarna. Detta fick oss att tro att detta kanske var någon slags stapplande skolfilm men klåparna bakom detta har ju gjort en hel del film. Ja ja, alla kan ju inte vara Stanley Kubrick...

Hur man spelar över utan ord.

Att man har den dåliga smaken att försöka sig på komedi är tydligen något som kännetecknar Darkstone Entertainment, som klåparbolaget heter, och det smutsar av sig även på denna film då även om den inte är en komedi har en buskisspelande Hobson i huvudrollen. Som ansvarig regissör borde ju John Johnson ha örfilat upp sin leading man men det är ju ganska uppenbart att Johnson själv är lika usel i sin roll som aktörerna han regisserar. Det mesta är väldigt amatörmässigt och då tyvärr inte på något charmigt vis.

Han tycks inte palla yppiga mogna damer.

Det enda som räddar (nåja...) denna film är förekomsten av tuttar. Sättet dessa appliceras är också klassiskt sleazigt. Som när man ska skylta med Monique Duprees massiva barm och har klätt upp henne i en liten genomskinlig porrklänning under förevändningen att hon ska göra sin pojkvän (som inte är med i filmen!) glad.

BETYG: 1(+)/7 Ja, ni vet varför det trots allt blev ett plus på den ettan...

Tjolahoppsan hejsan vad meta att bära en T-shirt med bolagsloggan på i filmen!

Om ni tror att Brandy Masons lilla negligé kommer att fastna i något och ryckas upp kan ni klappa er själva på axeln.

Om man är ett ondskefullt andeväsen av amerikansk ursprungsbefolkningshärkomst är det logiskt att man tar på sig en venetiansk halloween-mask.

T o m blodet är helt kasst i denna film. Tur att Brandy till viss mån distraherar tittaren med sina behag.

Monique Dupree har klätt upp sig för en pojkvän utanför diegesen.

Hela filmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar