What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 25 februari 2024

CADE: THE TORTURED CROSSING (2023) USA, 100 minuter. Regi: Neil Breen.



Äntligen!!!

Cade ska på några minuter till en fest på andra sidan jorden men blir påkörd av en Shutterstock-spårvagn i Amsterdam.

Cade Altair (Neil Breen) fortsätter sin kamp för rättvisa och kärlek. Han sponsrar bl a bygget av ett sjukhus samtidigt som han försöker bekämpa en hemlig organisation som kidnappar hemlösa ungdomar för att bedriva genforskning på dem. Till sin fasa märker han att hans sjukhusprojekt används just av dessa nidingar och vad värre är, är att hans vilsne tvillingbror Cale verkar inblandad med brottslingarna. Cade behöver mobilisera alla godhetens krafter för att bekämpa ondskan.

"Damn! We need to make this an even fight."

Som vi har väntat på att få se Neil Breens senaste epos! Filmen var ute på en lång världsturné innan den till slut blev tillgänglig för oss som inte orkar resa långväga för att se den på bio. Faktum är att den t o m dök upp här i Sverige. Men de bioansvariga mupparna i vår hemstad har ingen känsla för vad som är fantastisk film så det blev inget turnéstopp här inte. Stackars kulturhandikappade jävlar...

Cade greenscreen-åker i sin ferrari och trots att vi är fixerade på denna bild hör vi hur bilen passerar och försvinner i fjärran.

Vi kastade oss över trailern när den kom för en livstid sedan trots att det är mot alla våra principer annars, men när Neil Breen kastar ut smulor är vi där som hungriga lägerfångar och sväljer allt. Vi hade efter den titten enorma förväntningar på greenscreen-vansinne och WTF-extas. Vi kan ju direkt säga att vi inte blev besvikna.

Cade håller tal i greenscreen-trappan som vetter mot...

Vi kastas direkt in i en värld av Shutterstock-bilder, både rörliga och foton, som vår hjälte och hans medaktörer är greenscreenade över. Ribban sätts på en mikrosekund med misslyckad kontinuitet i en telefonscen och när Cade blir påkörd av en Shutterstock-spårvagn i Amsterdam. 😆 Det hinner inte ens gå fem minuter innan filmen är en obegriplig röra. Precis så vi vill ha en Breen-våffla!

...denna applåderande församling.

Vi bjuds på 100 minuter av WTF-ögonblick, upprepningar och kalkonskådespeleri. Man kan ju fråga sig hur det är att vara skådis när man hela tiden står framför en greenscreen och får direktiv av Neil Breen. Vi älskar att vissa av dem verkligen ger sig hän i allt från gestaltande av förtvivlan till ett glatt dansnummer (!!!). Jajemen, ni läste rätt. Breen snuddar vid musikalgenren och sällan har väl den pissiga filmavarten mått så bra! 😃 Kanske kastar mästerregissören in ett sångnummer i nästa film? 😉

...och även denna jätteförsamling i annat ljus.

Ja, vi älskar den här rullen och skrattar för en gångs skull högt titt som tätt. Vi blir varma i hjärtat när Viad (eller åtminstone Viads bleka kusin) gör entré i en episk skojfajt med Cade. Det är lite synd att inte kvinnorna står på kö för att kasta sina BH:ar för den vackre Cade med sitt färgade gubbhår utan att det bara blir en snudd på platonisk kramfest till romans med den sämsta skådespelerskan (Nicole Butler). Men man kan ju inte få allt här i världen.

BETYG: 6(+)/7 Att kolla på den här filmen är som att börja tugga på en sådan där halvkilos nougatbit. Så fantastiskt gott men till slut blir det nästan för mycket.

Denne farbror (tillika kameramannen och klipparen John Mastrogiacomo) är så rattfull att han rattar vilt utan att bilen är i rörelse eller ens nyckeln sitter i tändningen.

Dr Bimbo, som blivit greenscreenad in i bilen lackar på hans fylleri och av blicken att döma skäller ut hans växelspak.

Kanske skäms hon för sitt utbrott och vill vara på en helt annan plats eller så har greenscreenen råkat tappa bort bilen. 😂

Jesus går på vatten och Neil Breen går ovanpå det höga gräset. 🙏

Viad!!!!!

Eller? Denna fantastiskt animerade tiger är i ärlighetens namn lite blekare än Viad.

Plötsligt förvandlas "Viad" till en magisk bimbo. It's a magical day!

Man måste ändå notera att vissa av Breens greenscreen-arrangemang har blivit riktigt avancerade. ⭐

Cade bor tydligen i... Draculas slott!!!! LOL! Ja, detta är Bran-slottet som den rumänska turistnäringen utpekat som Vlad Tepes slott.

De utmattade gästerna vill hellre sova på golvet i hallen än i något av de 30 sovrummen Cade erbjuder. Överläkaren släpper dock ut sitt meterlånga hår och signalerar att hon vill ha sex men stoppas av bimboläkaren.

Ser ut som Cade vill cleanse:a Sarah Connor.

På det eländigt nergångna mentalsjukhuset har de i alla fall råddat fram ett Casio-keyboard åt denna patient.

Cale letar efter nästa fix.

Mystiska ben i greenscreen-styrelserummet.

Typiskt greenscreen-partaj i Neils regi.

Där har de tydligen också en skamvrå. Hm, de där benen till höger ser bekanta ut.

De har en komplicerad relation och tittar oftast episkt i fjärran.

Världens minsta poliser (samt de stelaste kollegorna i världshistorien i bakgrunden). 

Fler småväxta Shutterstock-människor i förgrunden.

Kom ihåg att det är ett episkt valår ute i världen detta år!

En stående ovation för Neil.

Plötsligt blir det dans!

Och ett gäng spöken ansluter. Rena jävla rama Michael Jacksons "Thriller"!!!

När du bara är 23 år och inser vad medverkan i en Breen-film kommer att göra för din skådiskarriär.*

Man kan fråga sig varför en patient förfärat står och håller i ett kranium när skummisarna smider sina ränker.

En vacker romans.

Som förskönas ytterligare av en ljuvlig (och återanvänd) greenscreen-miljö.

"I am the Winged Warrior!" Detta kommer självklart att ha 0 betydelse för filmen.

Catfight på ny nivå.

Cale hade en olycka med sin ravioli.

När Cade gråter appliceras tårar till hans stoiska fejs och så drar han av ett klassiskt huvudknyck.

That million dollar smile!

Ni vet var han finns! -🧡

Som vanligt har Breen gjort det mesta men Location manager/Location scout tar priset! Japp, många timmar på Shutterstock blev det. 🤣

Trailerm - ni har sett den förut men den tåls att ses igen....och igen....och igen.

Cade lattjar med "Viad".

Japp en klassiker repriseras här!

Den lacka läkaren.

En extremt känslosam scen!

Cade: The Tortured Crossing - The Musical

*Underverk såklart! Hela livet kommer du ha dreglande Breen-geeks efter dig som vill veta allt om hur det är att jobba för filmvärldens Messias.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar