What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 4 februari 2022

FUCK THE DEVIL 2: RETURN OF THE FUCKER (1991) Tyskland, 40 minuter. Regi: Michael Pollklesener.



Fuck that!

En halshuggen Fucker.

Fucker (Michael Pollklesener) ser ut att vara nere för räkning men ve den som underskattar hans förmåga till självreparation. Ett kapat huvud är inget som hindrar honom och snart får grannarna ta del av hans mordlystnad.

Men full av liv. Ja, det är övertydligt vilka filmer regissören älskar.

Udda Film tar en djupdykning i filmvärldens kloaker och får en rejäl kallsup när vi tar del av denna amatörvåffla. Ja det här är minsann definitionen av hellre än bra. En entusiast som gillar skräckfilm och har en VHS-kamera bestämmer sig för att göra "film". Fokus ligger uteslutande på mord och specialeffekter så manus, regi och skådespeleri får vackert stiga åt sidan. Tyvärr hade väl inte den gode Pollklesener varken medel eller talang att göra bra effekter så det blir mycket huggande i frigolit och lattjande med skyltdockehuvuden. Det är beklagligt nog inte ens charmigt.

Fucker/regissören har även ett par supertrendiga mormorsjeans.

Det är någon lirare som heter Ingo Kalisch som gjort musiken och han kan mycket väl vara ännu mer talanglös än regissören. Mycket hemkokt Hobbex-keyboard med "melodislingor" ur takt. Det är väl de närmast sörjande som medverkat och Tatjana Ulrich har förutom att spela ett offer även filmat och gjort effekter. Hon bjuckade t o m på en knappt synlig bröstvårta i badkaret, något som lyfte produktionsvärdet ca 379% (vilket ändå inte blir mycket i slutändan...).

BETYG: 1/7 Det må vara en skunkusel amatörvåffla men vi blev åtminstone inte förbannade över den så inget minus appliceras till bottenbetyget. 😊

Herregud, det är ju snuff!!!

Tatjana Ulrich blottar sig för konsten.

Som belöning får hon detta mellan sina ben.

Denna icke-hund framkallar en mörk hundrasism på redaktionen.

Ge den skyltdockan bara!

Tänk att en tysk inte tar denna scen i hamn. Att inte Fucker (särskilt med det namnet) stimulerar sig själv med huvudet i städet är ju en generalmiss.

Apropå att inte ta scenen i hamn. Varför skruvar han ner denna i huvudet? Han kunde väl förihelvete ha hängt upp huvudet då eller gjort nåt som gav detta tilltag en skojig mening.

Självreparation.

Inte en dålig look för Fucker faktiskt.

"Nu ryker kalufsen ditt jävla blekansikte!"

Jodå, här har ni hela spektaklet.



1 kommentar: