What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 27 oktober 2010

14 AND UNDER (1973) Västtyskland, 64 minuter. Regi: Ernst Hofbauer.Vågad tysk snuskbalansgång!

Tonen sätts direkt när erfaren man förför flicksnärta och säger: "Du kan kalla mig farbror"...

 Inte heller denna film uppvisar den käcka alpatmosfären man skulle kunna vänta sig under Udda Films oktoberfest. Endast en tyrolerhatt skymtar förbi som hastigast. Det behöver ju inte betyda att våra tyska vänner inte bjuder upp till märklig filmupplevelse. Det här är nämligen en film som går i "Schulmädchen Report"-filmernas anda, vilket blir smått övertydligt när man får reda på originaltiteln vilken lyder "Der Frühreifen-Report". "Frühreifen" betyder f ö "brådmogen" och med detta i tanken samt med en titt på den engelska titeln kanske det inte är så konstigt att första scenen i filmen får en att nervöst skruva på sig i dessa pedofilskräckstider. Vi stiftar nämligen bekantskap med unga Giselle som avbryts i sitt bad av en ung man som är bekant med hennes föräldrar. Naturligtvis vill mannen genast "skrubba ryggen" på Giselle, som i sin tur tycker det är "mycket skönare än när pappa gör det"! Hmm-hmm... Pang på rödbetan bara! Pedofili (då flickan antas vara under 14) och en skön incestuös hänvisning. Trots att då skådespelarna naturligtvis är av laglig ålder (vilket i vissa fall är plågsamt tydligt) blir man lite tagen av den totala frånvaron av politisk korrekthet med dagens mått mätt. När man samlat sig och påpekat för sig själv att skådisarna faktiskt är kameramyndiga kan man le gott åt de erotiska tokerierna. Olika scener där "ungdomar" konfronteras med sin sexualitet blandas upp med klipp på en pedagogisk farbror som är vår ciceron genom filmen. Han påpekar för oss dumskallar att ungdomarnas sexuella utsvävningar ej bör beivras då kidsen bara är en produkt av sin samtid och uppfostran!

Varför kikar lille pojken in mellan sin storasysters ben för?

 Javisst blir det skoj när man som förälder uppmanas att låta skeendet ha sin gång när en vuxen man vill sätta på ens 13-åriga dotter. Incestuöst och härligt blir det även när en förpubertal pojke spanar på sin betydligt äldre syster genom nyckelhålet. Det är f ö väldigt mycket nyckelhålsfluktande i filmen. Bl a spanar ett par barn genom detsamma när deras föräldrar utför någon mystisk slags nakenbrottning. Här följer ett utdrag ur deras konversation:

Lille pojken: "I've never seen a wiggly woo like that before!"
Lilla flickan: "And he's putting it in her pee-hole."
Lille pojken: "No he's not Rosie. He's putting it in mama's poo poo-hole again. He's pushing!"
Lilla flickan: "Let me see!"

När sedan föräldrarna får reda på barnens fluktande serveras genast ett par lavetter. Arma barn, traumatiserade i kvadrat!

Frågan kanske snarare är: Varför sitter storasyster och målar tånaglarna utan trosor rakt i pojkens åsyn?

Vi bjuds även på: En stereotypitalienare, en ung man som inte kan kontrollera sina lustar, en sexlektion i myrstacken, en tonårig tjej som upptäckt de monetära fördelarna med att hora samt även en fultant som utnyttjar en stackars snattarpojke! Visst låter detta som sexfantasiepisoder i en p-våffla? Så långt går dock inte Hofbauer och kompani. Det sträcker sig aldrig längre än att visa upp nakna kroppar, men kontexten är ju underbart smutsig!

Storasyster tar en dusch. Någon fluktar i nyckelhålet.

 Apropå den unge mannen som inte kan kontrollera sina lustar, i denna scen uppstår en helt ologisk och obegriplig liten dialog då han antastar det vackra franska hembiträdet. Till saken hör att de är fullt påklädda och den unge mannen bara har kysst den lite motvillga husan på ett våldsamt sätt. Plötsligt stannar grabben upp:

Unge mannen: "Oh hell I just came"
Husan: "Oh you silly little boy. Now my panties are soaking wet!"
Unge mannen: "Then we'll have to take them off. They are in the way."

Ehh...han kom i sina byxor och hon blev irriterad över hur våta hennes trosor blev??? Hmm, antingen hade han ett par av hennes trosor på sig eller så var hon totalt avstängd från sin egen upphetsning. Givetvis är det trosorna damen har på sig man syftar på men logiken lyser fullständigt med sin frånvaro och ersätts därmed med komiken, vilket uppskattas av denna tittare i alla fall. Ett gigantiskt plus i denna scen går även till skådespelerskan Marisa Feldys barm som är ett guppande konstverk!

BETYG: 5/7 Härligt moraliskt fördärv uppblandat med avklädda nymfer och dessutom en skopa uppfostrande kvasipedagokik gör detta till en mysig film.

Jovisst är det lillebror, som trots brist på incestuös kåthet, ändå nyfiket spanar. Lillebror är f ö en mycket irriterande karaktär.

Här sitter lille Klaus 14 år *just det* och läser svensk porr.

Men vad fan händer Klaus här!? Oh you got MILFed Klaus!!!

Hoppsan, det gamla nyckelhålsfluktet igen!

Jävla barn att vara nyfikna...

"Håll käften unge, vi äter ju!"

"Unge! Håll käften för fan, vi äter ju!"

Här sitter Rosl Mayr och vidarebefordrar den eviga sanningen till den unga generation: Alla män är djur!

Knasiga tyskar i sin tokiga välbekanta hjälmar.

Den franska husan håller rent i huset.

Lille Edgar får något skumt i blicken.

Undra varför lille Edgar har så svårt att kontrollera sina vilda tonårshormoner...? Alliansen har en given röst när lille Edgar blir röstmyndig. RUT is da shit!

Vad göra? Jo, givetvis ta sig ett nyckelhålsflukt.

"Åhh Erna!" Precis lika välskapt som i lille Edgars sexfantasier.

Oops...

Ni har väl hört om nördtrenden i amerikanska komedier. Tyskarna var lååångt före.

Bayerns svar på Blues Brothers.

Kor är söta.

Vår bayerske vän ser lite ut som en finspångsbo. Men i Finspång har de ju inte tyrolerhatt utan snarare skinnjackor med fransar på!

Lilla Resi shoppar kläder och betalar på sitt eget vis.

Om man begår hor kan man hamna på sådana här Kubrick-fester där gamla gubbar i mask förlustar sig på 13-åringar.

Den här "psykologen" uppfostrar oss på ett myndigt och pedagogiskt vis. Visst ser han förtroendeingivande ut?

 TILLÄGG!!! Det där med mysig film kanske man ska revidera en smula när man kollat in vad som klipptes från den tyska originalversionen. Här blir det nämligen creepy värre och man kan förstå varför det klipptes friskt. En scen är helt exkluderad från den engelskspråkiga versionen och den porträtterar en kvinna som desperat försöker behålla en man som visar måttlig uppskattning för henne. Kvinnan har även en 11-årig dotter som hon kommer på med att onanera. Av någon anledning vill hon att mannen ska bestraffa flickan och då med smisk på stjärten. Mannen gillar detta lite för mycket och snart övergår smisket till regelrätta sexuella övergrepp. En dag råkar kvinnan få syn på det hemska skeendet och efter att ha dividerat med sig själv ett tag beslutar hon sig för att ringa polisen. Hon hejdar sig dock i sista stunden när hon inser att mannen då förmodligen kommer att lämna henne. Så istället tar hon emot mannen med öppna armar och använder sin nyfunna kunskap för att utpressa mannen att leva lyckligt med henne i alla dagar... Ja, även om man klipper runt faktiska slag på stjärten och bilder på barnonani är detta ungefär lika läskigt som den ökända Tomas Fryk-scenen i Kay Pollaks "Barnens Ö". T o m en sådan miljöskadad filmtittare som jag tycker att man gått lite för långt här. Det är inte ens roligt längre. Hade 11-åringen spelats av en vuxen tjej hade det ju varit skitkul men här blev det bara äckligt. Det är alltid trist när något går för långt. Synd på en annars riktigt rolig film och dessutom bjöds det på mer "full frontal nudity" i originalversionen. Något som av märklig anledning klippts bort i den engelskspråkiga. Märklig då det trots allt ändå fanns. Varför då "frisera" bort en del buskar? Nä, nu ska jag ta en mental dusch!

Den helt bortklippta scenen inleds med - vad annars - nyckelhålstittande.

Här börjar det bli riktigt läskigt när flickan pussar sin nalle ömt.

Så här nöjt blir peddoäcklet när han serveras barnsmisk.

Mamma tittar på äckelskeendet, men företagsam som hon är vänder hon situationen till SIN fördel. Vem fan bryr sig om dottern?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar