What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 26 april 2021

THE TABLE (2013) Kanada, 14 minuter. Regi: Izabel Grondin.



Dukat för twist

Det är serverat för Daddy.

Ett par (André Nadeau & Isabelle Giroux) har en stilla sadomasochistisk afton när det plötsligt ringer på dörren. En ung man (Christian E. Roy) som svarat på en annons bjuds in och erbjuds jobb. Han kanske dock inte är rätt man för jobbet?

Är det snäll kan det få en liten munsbit.

När man gör kortfilm får man hålla sig till saken och skala bort all onödig utfyllnad så vi slängs rakt in i parets lekar där mannen är bistert dominant och kvinnan hans totala slav. Efter en kort middag får kvinnan finna sig i att agera bord som mannen kan ha sin öl på när han tittar på TV, därav titeln. När sedan den unge mannen som söker jobb dyker upp står kvinnan fortfarande kvar på alla fyra med en bordsskiva på ryggen så stämningen blir en smula obekväm.

På tal om munsbit...

-SPOILER ALERT- Kvinnan verkar hela tiden plågad av situationen och den unge mannen försöker få något tecken av henne att hon behöver hjälp så fort den dominante mannen vänder ryggen till. Man anar snabbt vart detta är på väg och saken dras till sin spets när den dominante mannen vill att den yngre ska slå kvinnan, vilket han först vägrar men sedan manipuleras till med ett knippe sedlar och den dominante mannens skrämmande utstrålning. Som ni säkert förstår är den unge mannen det egentliga offret då han pressas att göra något mot sin vilja och paret kan skratta åt hur han brutits ner av deras sadistiska lek.

BETYG: 3(+)/7Det är en välspelad historia där rytm och stämning etableras bra men samtidigt lite förutsägbart och inte superexalterande.

Nej, det är inte substantiv.

Människor verkar ha en hel del olika sätt att uttrycka kärlek på.

De kanske borde bordlägga förhållandet tills de kan finna andra vägar till närhet?

Lite tryckt stämning.

"Or is this your kind of fredagsmys?"

Jaså det säger du?

Hela rullen. Tyvärr inga undertexter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar