What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 17 april 2021

TOMATO PULP (2013) Italien, 25 minuter. Regi: Giovanni Levratti.



Tomat på skärmen...

Horhus med rökmaskin som specialitet.

Ett gäng gangsters är på väg till ett viktigt möte där de ska leverera en väska kokain. Deras bil havererar dock mitt ute i ingenstans så de bestämmer sig för att vänta på assistans på en krog som råkar ligga alldeles i närheten. Där blir de välkomnade av en mystisk transvestit som serverar de husets specialitet: Pasta med tomat - en rätt alla inte klarar av.

Ja, hon bredvid den där subtila Baphomet-tavlan där.

Oj vad Levratti vill vara Quentin Tarantino - och satan vad han misslyckas! Efter lite inledande T&A kommer den "snärtiga" dialogen igång, ni vet, vulgära trivialiteter som gangsters kan tänkas prata om med grov jargong. För att vi inte ska missa att Levratti är Italiens nästa Tarantino låter han fotografen Silvio Orlando göra cirklande dolly-åkningar runt middagsbordet medan bovarna samtalar. Vi får även "tuffa" närbilder och overhead shots.

Öhh, vad exakt menar du med "golden"..?

Synd bara att Levratti stinker som ett berg av blöjor när det gäller regin då man får leta länge och väl för att hitta styltigare dialog och rytm i agerandet. Jösses! Man får verkligen känslan av att varje skådis väntar på sin tur att leverera en replik. M a o kan ingen mängd T&A rädda en sådan blek fanboi-insats, särskilt inte som brudarna ser ut som plastiga porrskådisar.

BETYG: 1/7 Cringe-VM när man försöker vara sååå Tarantino men varken har talang eller charm.

Bil med rökmaskin som specialitet.

Istället för flashiga kran- och dolly-shots kanske Orlando skulle tänka lite mer på exponeringen?

Gör de månne vuxenfilm i sina egentliga karriärer?

Han är rockstjärna och spelar sig själv...

"Störtskön" dialog om runkteknik.

Rockstjärnan som gör storstilad entré i filmen. Frågan är: Varför?

För sen förpassas han till billiga trubadurhörnet och mute:as dessutom av pålagd musik.

Klart potenta tomater med diverse sinnesändrande egenskaper.

Verkligen stenhård gangster som "ligger med" hora i badkaret och har kalsongerna på.

Smickrande närbild.

Eftertexterna förvandlas till billig matlagnings-TV.

LOL. T o m teasern är helt ointressant.

Hela spektaklet.

Så vem är då rockstjärnan som gör en meningslös cameo? Här har vi honom i en halvschyst låt som tyvärr ruineras en smula av hans inte alltför lysande sång. Kudos dock till den bedårande robotanimationen (Vilket gör den här videon långt mycket bättre än filmen vi recenserar. 😅)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar