What is this shit?

Mitt foto
HÀr presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstrÄkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hÄllet pÄ författarens humör för tillfÀllet och god smak har sÀllan företrÀde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrÄ ska lyftas fram och frÀmjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland fÄ sig ett vÀrdigt omdöme. Det Àr fritt fram att lufta allehanda Äsikter hÀr.

mÄndag 19 april 2021

GODZILLA VS. KONG (2021) USA/Australien/Kanada/Indien, 113 minuter. Regi: Adam Wingard.



#NotMyGodzilla

Nyvaken och obligatorisk analklĂ„da. 😑

King Kong hÄlls under kontroll i en gigantisk biosfÀr pÄ Skull Island men den stora apan Àr allt annat Àn nöjd med tillvaron och börjar göra Äverkan pÄ den artificiella miljön och han behöver flyttas. Samtidigt har Godzilla precis attackerat Apex Cybernetics i Pensacola och företagets chef Walter Simmons (Demiån Bichir) övertalar Dr. Lind (Alexander SkarsgÄrd) att leda en expedition till jordens kÀrna för att inhÀmta en energi som skulle kunna mÀta sig med jÀttemonstrens. Dr. Lind inser att han behöver Kong för att leda expeditionen pÄ rÀtt vÀg till den mystiska jordkÀrnan.

Fejk-hollywood-Godzilla Àr upprörd över nÄgot.

SjÀlvklart slÀnger vi oss över denna vrÄlhajpade hollywood-dynga mot bÀttre vetande. Vi drar vÄr sablar och Àr fullt redo att kapa denna rulle lÀngs fotknölarna. Vi har som ni vet lite svÄrt att acceptera att CGI och hollywoodska cringe-historier ska ersÀtta kulturarbetet japanska mÀn gör genom att jobba sÄ hÄrt att flera liter svett fÄr hÀllas ut ur gummikostymerna.

Den stilige SkarsgÄrden fattar inte varför inte prinsessan Leia dyker upp i hologrammet.

SÄ fort filmen drar igÄng börjar hatet koka i oss dÄ vi fÄr en hollywood-smocka rÀtt i planeten i form av en mÀkta pinsam scen dÀr Kong vaknar upp och beter sig sÄdÀr "charmigt" mÀnskligt till tonerna av "Over the Mountain Across the Sea". Ja, efter att ha strÀckt pÄ sig kliar han sig förstÄs i arslet... Det dröjer inte lÀnge förrÀn vi ocksÄ introduceras för ett litet dövbarn (Kaylee Hottle) som förstÄs har en speciell relation till jÀtteapan *Kollektiv ögonrullning*.

Kong leker bondage till havs.

Efter förtexterna skruvas pinsamhetsmÀtaren upp ytterligare dÄ den ultraklyschige konspirationsteoretikern Hayes (Brian Tyree Henry) introduceras. Denne ska komma att leda en stenkorkad och superirriterande bihistoria genom filmen - tillsammans med tvÄ tonÄringar... Ja, vad fan annars? Vi bestÀller en spolbil för att spola bort havet av spyor pÄ vÄrt redaktionsgolv och fokuserar istÀllet pÄ vad vi egentligen kom för - monsterbataljerna. Vi mÄste sÀga som i recensionen för förra filmen* att det görs faktiskt ett fantastiskt jobb med dessa "cartoon-animationer". Det Àr rejÀl monster-action Àven om vi inte kan köpa att det Àr just vÄr Godzilla. Att Kong senare i filmen har en jÀvla battle axe kÀnns ju rÀtt lökigt men Àr viktigt för den pinsamma historien.

Eiza Gonzålez Àr det obligatoriska klyschiga super-assholet.

Ytterligare ett gammalt stjÀrnmonster dammas av och fÄr ny CGI-kostym. Mechagodzilla gÄr knappt att kÀnna igen om man ser till hans frÀscha originaluppsyn men sjÀlvklart rÄder det inga tvivel om vem denna CGI-mekanoödla Àr. Han fÄr hoppa in i en episk slutbatalj och faktiskt, rent traditionsmÀssigt, Àr Mechagodzilla en hÄrd nöt att knÀcka.

I denna ET-phone-home-scen kan vi se att Kong trots allt har rÀtt vÀlansade naglar.

SÄ, sammanfattningsvis Àr detta ocksÄ ett genomÀckligt hollywood-spektakel med samma rysningsframkallande klyschor som alltid. Allt Àr dock vÀldigt snyggt förpackat i en kaskad av flashig vÀlanimerad action. Stellans pöjk gör vÀl inte heller bort sig förutom kanske i slutet dÄ han omtumlad fÄr "hjÀlp" att stödja sig pÄ den lilla dövflickan...

BETYG: 3(-)/7 Ja, detta Àr jordens skitfilm men monsterholmgÄngarna var klart underhÄllande.

Och dÀr har vi ett posterögonblick.

Kommer ni ihÄg nÀr Godzilla hade ett bedÄrande fejs? I Hollywood har han knappt ett fejs alls.

Kong tar Alexander SkarsgÄrd pÄ orden nÀr denne sade "Stay frosty" i TV-serien "Generation Kill".

Jordens medelpunkt Àr en för jÀvla lummig plats!

Full med CGI-ödlor.

Som sjÀlvklart har grönt blod sÄ hycklarna i Hollywood inte skiter pÄ sig.

Spoiler alert: Det var Kong som vann "Game of Thrones"!

Arma kineser! RÀckte det inte med att japanerna hÀrjade med massakrer och pestbombning under andra vÀrldskriget? MÄste nu deras hollywoodifierade monster stampa sönder Hong Kong ocksÄ?

JodÄ, det blinkas till originalet.

Godzilla ser ut att ta det som en champ. Fast vi Àr inte sÀkra...för vi ser inte hans fejs!

De slutar slÄss och bitch-skriker Ät varandra istÀllet.

VÀrldens största meccano-byggsats vill vara med och ödelÀgga Hong Kong.

Kong tar seden dit han kommer och kung fu-kickar M.G. i nyllet. 

Trailer

SÄ Hitler...Àr det sÄ hÀr man gör en Godzilla-film?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar