What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 21 juli 2024

WINNIE THE POOH: BLOOD AND HONEY 2 (2024) Storbritannien/USA, 94 minuter. Regi: Rhys Frake-Waterfield.



Klart skönare franchise än Monsterverse

Ångestanimationer.

Även om de flesta inte tror på Christopher Robin (Scott Chambers) utan skyller de hemska morden härförleden på den unge mannen finns det ett fåtal som ger sig ut i skogen för att hitta de riktiga monstren. Nalle Puh (Ryan Oliva) och hans vänner känner hur snaran sakta dras åt och de bestämmer sig på Ugglas (Marcus Massey) initiativ att anfall är bästa försvar.

Bimboseans ute i Sjumilaskogen är alltid en bra idé.

Nu ska den töntiga gamla nallen mjölkas ordentligt och vi på Udda Film nickar jakande och gillande. Den här gången är Frake-Waterfield beväpnad med en större budget och bättre story. Det har lagts lite mer krut på monstrens utseende också vilket vi nödvändigtvis inte tyckte var nödvändigt då vi gillade Nalle Puhs gummiaktiga nylle i Winnie the Pooh: Blood and Honey (2023). Vi störs inte heller direkt av uppfräschningen. Däremot hade vi förväntat oss mer av Tiger (Lewis Santer) som gör sen entré i filmen. Han ser mest ut som en elak blandning av en furry och Daddy Dereks Dirty Dog*.

Puh ser ut att behöva sova lite mer.

Vi får i denna uppföljare en rejäl backstory till monstrens uppkomst och Christopher Robins täta band till dem. Det bjuds även på ordentligt med gore i en blandning mellan praktiska effekter och CGI. Många kreativa mord blir det och vi bjuds även på en klassisk varvande motorsåg med stillastående sågkedja. 😉 Vi klagade i förra recensionen på att man i detta slasher-format inte kunde bjuda på lite T&A. I den här får man i alla fall lite snabba glimtar. För er som gillar det finns även en duschscen med en ung vältränad man (dock ej under midjan-shots). 😙

Nej, det är inte Uggla.

Sammantaget är detta ett litet snäpp bättre än först rullen och vi trivs med att detta nya franchise sett dagens ljus. Vi ser fram emot nya tokerier med detta skogens glada gäng. -SPOILER ALERT- Eftertextsekvensen lovar sannerligen mer. 😀

BETYG: 4/7 Ett franchise är cementerat och vi ser fram emot mer.

Ganska vanligt att detta händer när man ger sig ut i skogen.

Varför blir du så ängslig över att din lilla flicka leker med en sån här nalle?

Bert-Åke Varg?

Någon kollar på första delen i denna film. Så Meta Velander...

Kusligt gömställe med likdelar och urinkrus.

Ja, det är ju en skräckfilm trots allt.

Yes indeed! Nicola Wright har haft nöjet att spela mot Udda Film-favoriten Robert Bronzi i både The Gardener (2021) och Exorcist Vengeance (2022) 😃

Uggla har tydligen läst sin Nietzsche.

Vad nu? Tycker han inte om Nietzsches Übermensch-ideal? Nä visst fan. Han är ju inte ens Mensch.

Fulci ler i sin blodindränkta himmel.

Denna dansösstatist visar att rave-partyn är the place to be. Trots att musiken är skit och dans är ett onödigt steg i parningsleken.

Det blir kladdigt.

Nalle är bekymrat arg.

Vi såg nyligen är crappig film** där man hade tomtebloss på häcksaxen. Puh synar och höjer med en brinnande motorsåg! (Fullt varv och stillastående kedja 😂)

Puh kanaliserar sin inre "Skinnfejan"***.

Fler söta teckningar.

Trailer

***Vi ber om ursäkt att vi inte kan släppa denna groteska tolkning av Leatherface namn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar