What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 5 december 2016

KRAMPUS: THE RECKONING (2015) USA, 89 minuter. Regi: Robert Conway.Crappus

Just det.

Zoe (Amelia Haberman) är ett fosterbarn vars fostermor är mer intresserad av bidragschecken hon kan kvittera ut än att ta hand om henne. Fostermodern låser t o m in Zoe när hon har bättre saker för sig. Nu råkar dock Zoe ha kontakt med Krampus, vars mission är att straffa dåliga människor, så fostermodern ligger pyrt (bokstavligt) till.

Så ska det se ut!

Glad Krampusnacht allihopa! Som ni vet är vi hängivna germanofiler här på Udda Film så vi firar alltid denna högtid - och det tycks vi då alltid göra med att beskåda riktigt usla filmer som rent ut sagt urinerar på denna gamla tradition. Detta år är inget undantag.

Krampus?

I den här filmen har man ytterligare perverterat krampuslegenden så att nu jagar Sankt Nickolaus onde följeslagare vuxna istället för barn. Apropå S:t Nick, han avfärdas helt i den här filmen och då kan man fråga sig varför Krampus finns överhuvudtaget. Värst av allt är att denne mytiske figur har reducerats till en skitful CGI-demon som ser ut att platsa i ett dataspel man hittar i OK:s reatunna. Vidare så styrs även Krampus av den irriterande Zoe som gör små voodoodockor av garn för att avbilda kommande offer. Ja ni hör. Det känns som att en europeisk krampusfilm måste visa var skåpet ska stå. Reclaim Krampus!

Vilken fin liten docka.

I övrigt är det här en tråkig lågbudgetfilm som inte når samma bottnar som Krampus - Christmas Devil (2013) rent tekniskt men därmed även förlorar den lilla humorfaktorn. Man försöker verkligen göra en seriös film här med klyschigt drama mellan ointressanta karaktärer. Det verkar dessutom som om Zoe-karaktären har elak-frikort eftersom Krampus inte har någon som helst intention att straffa henne. Jättesynd, då det barnet verkligen förtjänade en slaktmask...

BETYG: 2/7 Rätt tråkig lågbudgetskräck som dessutom totalt våldtar krampuslegenden.

Årets julklapp.

Mamsen ska ha party ikväll!

Men då kommer den där äckliga ungen och fluktar.

Mamsen fylls av äckel och lackar ur.

Såja! Lås in ungfan.

Sen är det bara att köra. In med julkorven bara!

Men plötsligt hamnar hon i ett billigt PC-spel.

Har man vitiligo bör man hålla sig borta från solen.

Zoe tycks ha lite taskig attityd.

Really??? Yes really.

I en bar sitter Ebbot och krökar.

Krampus är könsneutral.

Den gamla fylleångesten.

Vi gillar att doktorn ropar "Clear!" i exakt samma sekund som han skjuter in strömimpulsen. Det känns proffsigt. I och för sig lika proffsigt som vilken vårdcentral som helst...

Krampus lägger till med sitt söta fejs. "Hellooo Krampus! Whooo's a good demon?"*.

Trailer

Hela filmen - med ungersk undertext. För att ni behöver det.

*Med Scooby Doo-röst såklart.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar