What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 6 december 2017

KRAMPUS 2: THE DEVIL RETURNS (2016) USA, 80 minuter. Regi: Jason Hull.Ett Krampus-franchise - för att ni behöver det!

Att ungfan dricker bira kan väl Tomten ha överseende med...

Det har gått fem år sedan barnamorden och att Jeremys (A.J. Leslie) fru och barn rövades bort av Krampus. Nu börjar barn försvinna igen och den lokala polisen övertygar Jeremy att skärpa till sig och hjälpa dem - med risk för att förvärra mardrömmen...

...men det här flyger inte! Krampus är språkpolis och din klocka är slagen ungjävel.

Jo men visst! Det behövdes tydligen en uppföljare till Krampus: The Christmas Devil (2013) och det är ju då vår oheliga plikt här på Udda Film att följa upp detta spirande franchise. Sagt och gjort. Denna Krampusnacht ägnas då följaktligen åt att studera hur det går för Jeremy, Tomten, hans brorsa Krampus och de skjutglada poliserna.

Just det!

Återigen väljer Hull och co. att modifiera legenden om Krampus och förlägga handlingen runt jul istället för natten till 6 december som är det korrekta, men vad fan, det är ju Hulls universum så han bestämmer. Stackars Krampus verkar ha muterat sedan sist då han ännu mer ser ut som ett buttericksmonster än tidigare. Han har i alla fall blivit av med sina gummihandskar till fingrar och fått läckra metrosexuella svarta naglar istället. Hans brorsa Tomten spelas återigen av Paul Ferm men tyvärr har vi inga rapporter denna gång om att han skulle ha skrämt några barn under inspelningen. Detta leder oss däremot till filmens stora höjdpunkt:

Nyhetsreportern ser ut att hajla sig ur sändning. Comic relief?

Filmen har inte mycket på pluskontot men -SPOILER ALERT- när Krampus sätter igång och piskar ett bundet barn så han skriker som en gris börjas det high fiveas ordentligt i Udda Film-soffan. Våld mot barn är ju fortfarande rätt tabu och när det då görs på detta underbart råa vis är det ju comedy gold. En annan höjdpunkt är den usla catfighten som bara skriker gubbsjukt manus. Till att börja med slåss tjejerna rätt kasst och detta förstärks när de måste pausa i slagsmålet för att leverera "snärtiga" repliker, som exempelvis: "Your nipples are hard" eller när det finns tid att retfullt daska motståndaren på rumpan. LOL!

Krampus ser dig när du porrsurfar.

Utöver nämnda höjdpunkter är allt lika uselt som i första filmen. Man har inte lärt sig att hantera tekniken bättre eller heller förfinat det kreativa hantverket utan bara fortsatt i samma spår. Det är fortfarande förbluffande att det finns en budget i miljonklassen (och då snackar vi dollar!) då det finns tusentals studentfilmer som är snyggare. Nåja, det är ju rätt mycket folk inblandade och om nu alla fick skäligt betalt så springer det väl iväg.

BETYG: 2/7 En rätt stark tvåa dessutom bara för ovan nämnda höjdpunkter. I övrigt är detta givetvis crap.

Är det tunn is när Krampus smyger in under barnets täcke?

Barn i bur - som sig bör.

T o m Tomten skojar till det lite med kidsen.

Krampus from space?

LOL!😄👌😅

Melantha Blackthorne verkar ha svårt att korsa armarna...

Här är hon i en episk catfight...

...där det finns tid att smiska motståndaren.

Lite CGI-splatter får ni i julklapp.

Är det inte lite överambitiöst att julpynta någon i bakluckan när man kidnappar dem?

Krampus utforskar sin nya metrosexualitet.

Jovisst får farbröder springa med vapen i skogen igen!

Och Gud ske pris! De får återigen göra coola handsignaler!!!

Nej Jeremy! Inte Tomten!!!

Trailer

De ansvariga vill ha DIG ombord.

Nej, inte alls en trailer. Däremot ligistbarn dubbade till tyska!👍Inga kommentarer:

Skicka en kommentar