What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 7 december 2015

KRAMPUS: THE CHRISTMAS DEVIL (2013) USA, 84 minuter. Regi: Jason Hull.Kramp i hjärnan

Var har vi fokus någonstans då?

Jeremy (A.J. Leslie) är en snut som vigt sitt liv åt att hitta en mystisk barnamördare som han själv blev bortrövad av som barn. Han är den ende som lyckats klara sig levande från kidnappningen men hans minne av händelsen är höljt i dunkel, vilket kanske är tur då förövaren inte är av denna värld.

Ska vi försöka sätta skärpan då?

Frågan är om inte Jason Hull & Co. har hamnat på Krampus stygglista efter att ha skapat detta avskräde till film. Man har fullkomligt perverterat den mysiga gamla mellaneuropeiska legenden om Sankt Nikolaus onde följeslagare. I den här rullen har han blivit Jultomtens brorsa och verkar följaktligen runt juldagen istället för natten till den 6 december som legenden påtalar.

Omotiverad rysk roulette...om det inte är ett bakom-scenerna-klipp som smugit sig in förstås för då kan man ju förstå.

Vi blir mäkta förvånade när vi får veta att den här filmen hade en budget på 200 000$. Eller ja, att den hade en budget överhuvudtaget. SÅ dålig är den. Det skriker amatörproduktion om den från första sekund. Hull har enorma problem med att hitta skärpan och att låta bli att stöta till kamerastativet. Han har inte en susning om hur man klipper ljud och så har vi förstås de mer centrala delarna av produktionen där kunskapen är lika med noll: Regi, manus och skådespeleri. Självklart är effekterna skrattretande och polisinsatsen i skogen är fantastiskt usel med allt från "tuffa" handsignaler till heavy metal istället för ljudeffekter av automatvapen.

"Titta! En konstig gubbe i trädgården."

Vi gillar att Krampus helt omotiverat har en vuxen topless-brud i sin håla (kom ihåg, han jagar barn) och att Paul Ferm, som spelar Jultomten, tydligen skrämde livet ur pojken i buren på riktigt så man fick stryka någon sida ur manus så pojken skulle slippa agera mer mot den hårdföre ex-snuten. Ha ha, tänk om den arme pojken hade fått spela mot R. Lee Ermey istället då hade pojkvaskern skitit på sig innan han dog av skräck.

BETYG: 2/7 Ja faktiskt kan vi se lite humor i denna brutalt usla rulle.

Handsignalerna kanske blir motiverade om man beaktar hur svårt det är att se i den dåliga skärpan.

Snuff-domstol nästa, med tanke på hur verklighetstroget detta är.

Han må se tuff ut...

...men han har ett hjärta av gelé (uppenbarligen).

Krampus hypnotiserar bimbon med sina mystiska mjukgummifingrar. (fast på den här bilden ser det ut som bukkake-fingrar...)

Duktig barnskådis? Icke sa Niclas. Ungfan är så rädd för tomteskådisen att han tjuter på riktigt. (Snuff-domstol?)

Arg tomte!

Tur att Jultomten har koll på tiden i alla fall.

Det i särklass bästa i filmen kan man se på TV:n i bakgrunden.

Hoppas Bill Oberst Jr. fick det mesta av budgeten då han var den ende som skådespelade lite.

Har han råkat ut för Krampus bukkake-finger här?

Har han råkat ut för Krampus bukkake-finger här?

TeaserInga kommentarer:

Skicka en kommentar