What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 6 december 2018

KRAMPUS UNLEASHED (2016) USA, 80 minuter. Regi: Robert Conway.



Camp-us unleashed...

Caroline Lassetter, som spelar tonårsdottern, beskriver sin karaktär som "...very cool and savvy..." och med den där hashtag-tröjan förstår vi henne ju!

Ett gäng skattsökare gräver fram vad de tror är en värdelös sten i den amerikanska västern. De inser snart sitt misstag när de slits i stycken av Krampus som frammanas med hjälp av stenen. Ett femtiotal år senare är ett par familjer på besök hos sina föräldrar som bor i samma västerntrakt. Den yngste pojken i ena familjen råkar då hitta den gamla stenen...

Den där björnen though...

Grüss vom Krampus! Udda Film fortsätter sin tradition av krampusfilmer så här på Krampusnacht, germanofiler som vi är. Det värsta är bara att de krampusfilmer vi ser är alla perverterade amerikanska varianter av det mysiga gamla alptemat. Denna rulle är sannerligen inget undantag då den utspelar sig så långt bort från ett vintrigt alplandskap man bara kan komma: Arizonas öken.

Taylor Buckley spelar "the token asshole". Här är han ifärd med att filma viralvideo med de lokala yokel-boysen.

Inledningen skvallrar direkt om vilken lågbudgetnivå vi hamnat på med inte alltför övertygande "kostym" på skattsökarna. När sedan titelsekvensen drar igång börjar vi undra om det är en kass komedi vi kollar på då arkivmusiken är en märklig variant på klassiska julörhänget "Let it snow! Let it snow! Let it snow!", men inte med Dean Martin eller någon annan mindre känd musikaliskt begåvad person på sång utan istället är det ett gäng tondöva individer som skrålar sig igenom stycket. Men eftersom denna film inte heter "Christmas hangover in Arizona" eller är en komedi är det uppenbart att även Conway är helt tondöv som låtit detta passera som intromusik till filmen. Snyggt jobbat!

Här filmar han sin tonårskusins jeansröv...

Rullen skulle kunna passera som en lågbudgetskräckis i mängden då den håller sig flytande över 0-budgetutseendet. Den riktiga inkompetensen lyser dock igenom på ljudsidan. Vi har allt från mikrofonfnas till usel mix med olika brusnivåer mellan klipp i samma scen. Något ljudspår är t o m felklippt så det kapats för tidigt. Ibland kan atmosfärljudet vara för lågt varpå det pålagda dialogspåret blir plågsamt brustydligt när det plötsligt brakar igång.

Han räds inte att göra slapstick-närmanden med hela familjen närvarande.

Filmen bjuder på en hel del gore och det blir mäkta komiskt när familjemedlemmar på de mest korkade sätt ger sig ut för att kunna bli nästa gore-offer för Krampus. Hyfsade gore-effekter och tjatiga jib-shots kan tyvärr inte få filmen att se proffsig ut, fast det kanske bara är positivt i sammanhanget? Nåja, lite småkul blir det emellanåt i alla fall. Sammantaget ett litet fall fram sedan regissören gjorde Krampus: The Reckoning (2015) Han har dessutom tagit fasta på kritiken mot CGI:n i den rullen och kör här med riktig makeup-FX istället. Guldstjärna på det! -SPOILER ALERT- Kudos till Conway som höll token asshole-karaktären vid liv hela tiden (det lär ha retat många tittare), ända tills han i sista sekunden dödas av....en krampusbebis! (???WTF???)

BETYG: 3(-)/7 Lågbudgetkalkon som har sporadiska underhållningsögonblick.

Vad nu? En fluktare?

Jajamen! Usch vad #metoo!!!

Ha, trodde ni ja! Faktum är att tjejer går igång stenhårt på fluktare!

Någon filmar sin moster och kusin när de bäddar säng.

Token Asshole tycker tydligen det är superhett.

Krampus lackar.

"Ingen fara. Det är bara en skråma."

En halvfigur med självlysande inälvor ligger och chillar.

Hashtag-tjejen har här precis förlorat sin far och farfar. Ser ut att ta det med ro.

När du just upptäckt din sönderslitna farsa.

Nämen va fan...inte morsan också!

LOL. Någon har en riktigt pissig kväll. 😁

Och det är inte den här typen.

Dags att lugna ner sig med en god bok. Ach ja!

Öhh...okej..?

Trailer, komplett med falsksång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar