What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 17 september 2019

GODZILLA: KING OF THE MONSTERS (2019) USA/Japan, 132 minuter. Regi: Michael Dougherty.



#NotMyGodzilla

Mothra ser inte riktigt ut som den älskvärda bajskorven vi lärde känna i originalversionen.

Som om det inte vore nog med vad människosläktet gör mot sig själv och sin planet vaknar nu även ett gäng gigantiska monster till ur sin slummer. Dr. Emma Russell (Vera Farmiga) har nämligen framställt en maskin som kan kommunicera och i viss mån styra dessa giganter. Något går dock fel och plötsligt löper monstren amok.

Var är den wisecrackande Bruce Willis när man behöver honom?

Jahopp, då är Hollywood igång och våldtar en ny kassako. För det var väl ingen som trodde att det skulle sluta vid förra filmen Godzilla (2014)? Förmodligen är det tröttsamma superhjältetåget på väg in i en bergvägg och hollywoods hyenapack behöver ett nytt lik att festa på. Det är bara att plocka ut den japanska godzilla-serien ur frysen och fluffa till med sliskigt hollywood-lull-lull och voila! så har man filmvärldens svar på de "näringsrika" Findus-frysrätterna.

"(Undra varför han viskar så där hela tiden för?)"

Märkligt nog gillade vi ovan nämnda hollywood-föregångare men nu är vårt korta tålamod slut. Vi behöver knappast förklara att detta är ett jävla pekoral men som ni vet är ju det inget direkt hinder för vår uppskattning bara vi får skratta eller på något sätt bli underhållna. Det här är bara samma gamla klichéer och irriterande muppkaraktärer som i alla andra "splosion"-blockbusters. Ja, "splosions" är det såklart gott om. De välanimerade scenerna trycks ner i halsen på oss som 23 000 big macs på bråkdelen av en sekund. I Hollywood känner man inte till begreppet "för mycket av det goda" utan likt den antydda hamburgerkedjan ska det vara super-size på allt. Pisstråkigt.

Snorungen är uppenbarligen fortfarande i trotsåldern. Hennes tilltag är en cue för den korkade mainstream-publiken att garva. Och tro oss - det gör idioterna också.

Även om vi inte riktigt kan med monster om de inte gestaltas i gummikostym går det inte att bortse från hur fantastiskt alla vidunder är CGI-animerade. Synd bara att manus, regi och producerande inte kan komma i närheten av den nivån. Filmvärlden skulle också behöva något gigantiskt monster som röjde upp i det vedervärdiga hollywood-träsket.

BETYG. 2(+)/7 Ett tag kan man köpa dravlet men det blir för jäkla tröttsamt.

Hoppsan! Röda Draken i William Blakes tappning dyker plötsligt upp. Ni menar alltså att Ghidorah kommer från Helvetet?

Hollywood-Ghidorah har tappat sitt lustiga läte. 😔

LOL. Hollywood-Rodan påminner mer om The Giant Claw* än original-Rodan.

Ghidorah har funnit Jesus. 

Just när ni trodde Australien hade de värsta spindlarna dyker detta fanskap upp i Phoenix.

Rykten gör gällande att monsterpacket har nära anknytning till Al-Qaida.

Som LA Lakers-fans uppskattar vi att ungjäveln ser till att Boston förgörs men...

...istället för Fenway Park borde det varit TD Garden (Celtics hemmaarena) som jämnades med marken.

Kom igen fake-hollywood-Godzilla. Stampa sönder TD Garden då!

Fniss. Rodan låter som en besviken schäfer vid motgång.

Va i helvete? Fejk-Gojira lackar som om Destoroyah vore i närheten.

Ett äkta hollywoodskt cringe-moment.

Trailer med "Somewhere Over the Rainbow" som ledmotiv...🙉




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar