What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 21 juni 2024

CHAMPAGNE AND BULLETS (1993) USA, 99 minuter. Regi: John De Hart & James Paradise.



Multitalang-lös

Wings har inte lärt sig hur ocoolt det är att blinka när man skjuter ett vapen.

De två snutarna Rick (John De Hart) och Huck (Wings Hauser) får kicken från LAPD efter att den korrupte snuten Normad (William Smith) sätter dit dem på falska anklagelser. De två vännerna lever en ganska avslagen ny livsstil och de hamnar titt som tätt i trubbel, vilket inte är så lyckat nu när Normad avancerat till domarämbetet. Vid sidan av det bedriver han grov droghandel och leder även en lokal djävulsdyrkarsekt. Förr eller senare behöver Rick och Huck göra upp med sin f d kollega.

Inget konstigt här. Bara två snubbar och en indiandocka. Move along.

Udda Film skärskådar ytterligare en pajas som förverkligat sina verklighetsfrämmande illusioner. John De Hart hade en vision - att låta världen häpna och hänföras av hans ymnighetshorn av talanger. Han kan: Skriva, producera och regissera film. Han kan samtidigt spela huvudrollen i den och då: Slå skurkar på käften, sjunga, dansa, älska och dra sköna vitsar. Problemet (eller..?!) är att han inte gör NÅGONTING av ovanstående i närheten av bra.

Tror vi inte på. Hon är ju med överallt kärringen, trots att hon inte fyller någon son helst funktion.

Med på tåget har han fått två ärrade B-skådisar i form av Hauser och Smith samt Playboy-bunnyn Pamela Jean Bryant. Hauser kanske gör kanske sin sämsta prestation någonsin och ni som smakat på hans karriär vet då vilka bottnar vi talar om här. Han spelar över med frenesin av ett skenande tåg och rykten gör gällande att han var mer eller mindre plakat under större delen av inspelningen. Stackars coole William Smith har också gjort sin beskärda del av skitroller men denna måste ha krävt en ängels tålamod (eller en saftig check!) att genomföra. Han får traggla sig igenom kalkonartade slagsmål och bebismördande samtidigt som han rabblar hyllningsfraser till Satan. 🤣 Playboy-Pam får självklart mysa rejält med farbror De Hart i ett knippe sexscener. 😁 För att ingen tittare ska luras att bli upphetsad av dessa scener ackompanjeras de av De Harts fantastiska falsksång.

Dags för ett mästerligt framträdande!

Jodå! De Hart har pumpat filmen full av sin underbara musik och hans vämjeliga singer/songwriter-dängor inte bara manglar sexscenerna de dränker även dialog på sina ställen och når sin absoluta kulmen när De Harts karaktär äntrar "scenen" på ett sunkigt flipperhak där även alkohol serveras. Här framför han en hiskelig country-låt, komplett med falsksång och sidostegsdans. Självklart älskar den minimala krogpubliken detta och en handfull av dem bryter ut i "spontan" linedance! 😄

Wings stålsätter sig.

Ja, detta är verkligen en katastrof till film och manuset går förstås att likställa vid en eskader JAS-plan som kraschar in i ett tåg. Det bara händer en massa märkliga saker som inte tar vägen någonstans och kulmen på filmen är det mest genomhastade spektakel vi någonsin sett. Sedan ställer vi oss också frågan: Vem i helvete är den gamla kärringen som är i huvudkaraktärernas sällskap titt som tätt??? 😄

BETYG: 4/7 Ja, mycket mer kalkon än detta kan det knappast bli men tyvärr blir det ändå inte det gapflabb man hade hoppats på. Långa sega sträckor där inget händer och den satans icke-musiken som plågar oss i det ena montaget efter det andra.

Klart gitarristen har svårt att ta blicken från Johns röv när den så läckert gungar från sida till sida i de där tjusiga läderbrallorna.

Spontan linedance bryter ut till falsksången.

Johns charmiga ilsket-rådjur-i-strålkastare-blick förför publiken.

De blir överväldigade!

Se bara den hänförda entusiasmen.

En stackars tös utan rumpa tvingas framträda efter supershowen från John. Hon får åtminstone strippa till en instrumental version av hans hit.

Ja det är klart, i eftermälet av Johns robotgungande höfter kan det ju såklart kännas lite avslaget.

Tant Meningslös visar i alla fall uppskattning. Eller är hon en proto-ironiker?!🤯

Japp, detta händer.

Kyparen älskar Johns sköna vitsar. Alla älskar en multitalang!

Några älskar även Satan.

Ja, vem ska annars upprätthålla den kristna kyrkans doktrin?

Äsch! Fejkisar. Vita ljus och ingen naken dam som altare? Ni är inga äkta djävulsdyrkare.

De försöker ändå övertyga överstepräst Bill.

Ihärdigt!

Se så lugn och avslappnad bebis är när han ska skänka sitt korta liv åt Satan.

Poeten John reciterar för fullt!

Det får vilken playmate som helst på fall. Och när han drar igång sin farbroderliga iskubslek kan inte playboy-bunnyn skeka nog! (Öh nej, det är inte Lennon på ljudspåret...)

Wings är på dekis och skjuter sina räkningar...

Det ser ju ut på henne som om detta vore en bestraffning (???) 😮

LOL. Textaren blev så överrumplad av den märkliga repliken att det blev lite fel. "Get thee behind me Satan" ska det vara.

Hoppsan! Förlägen glädje mitt i den sensuella scenen.

Hon vill sluka hela hans pulserande mustasch.

Ännu en meningsfull scen där Wings får fyllebriljera.

Killarna har verkligen klätt upp sig för bröllopet.

Bröllopsnatten på tu man hand startar med lite förförisk dans.

Den nyblivne maken uppskattar denna uppvisning - på tu man hand.

Nu hettar det til - nu när de är på tu man hand.

Maken uppskattar verkligen att de är på tu man hand.

Erotik på tu man hand! Men vems är då handen som tar emot champagneglaset??? 🤣

Extasen när farbrorsmustaschen kittlar till klimax.

Det är värt att bryta den fjärde väggen för.

 När hon är osäker på om hennes uttryck är tillräckligt skakat för att vara offer för detta nidingsdåd tänker hon bara på vilken slags film hon är med i.

Filmens gigantiska antiklimax där vår hjälte klipper sönder de patetiska actionscenerna.

"Dä ä läskigt när puffran säger pang."

De Hart får någon slags Bava-feeling här. Trots att han med all säkerhet inte har en aning om vem Mario Bava är.

"Trailer"

Den actionfyllda öppningen med det bländande ledmotivet.

De Harts megahit! Här specialklippt med olika scener ur filmen.

Här har ni en da capo! Fast denna gång i originalversion som det såg ut i filmen.

Slagsmål!!!

Varken imponerande träningsmontage eller pudel är med i versionen vi just såg. Detta lades enligt internet till långt senare. Smakfullt!

Karlar med stil!

Ja, han måste fan vara djävulsdyrkare med den kombinationen av läderbrallor och skjorta!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar