What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 20 juni 2024

LAWYER LUAU (2000) USA, 46 minuter. Regi: Gary Whitson.



Festmåltid!

Den trappen känner ni igen (eller inte).

Schultz (Luke Marlow) har det tufft ekonomiskt eftersom advokaten Patty Hampton (Debbie D) pungslår honom efter en ödesdiger olycksfallsstämning. Han har knappt mat för dagen p g a den samvetslösa advokaten. När hon meddelar att hon nästa månad avser höja hans redan skyhöga månadsavgift får han nog och smider en plan som ska mätta honom för en avsevärd tid framöver.

Regissören gör en cameo.

Vi avslutar denna W.A.V.E.-festival här på Udda Film för denna gång och vi går ut i "dur". Nåja, allt är relativt när vi rör oss i dessa filmiska träsk. Vi är i alla fall tillbaka i välbekant fetischmiljö igen och den sedvanliga Whitson-minimalismen är på topp. I den här rullen har vi endast två skådisar, förutom en cameo av regissören själv och vi har endast ett par sparsmakade interiörer. Den för W.A.V.E.-entusiaster så välbekanta exteriörtrappan skymtar också till.

Han verkar dock ha lite svårt med att koncentrera sig på två saker samtidigt...

Ännu en gång handlar det om kannibalism då Schultz förstås ska äta upp den snikna advokaten. Så större delen av trekvarten ägnas åt när vår "hjälte" preppar sitt offer. Så i 13 minuter 😀 håller han på att klär av och tafsar på henne samtidigt som han tjatar om hur gott det ska bli att äta henne. Sen ägnas en dryga tjugo minuter till att möra (med en massageapparat!), ösa (pensla offret med olja) samt marinera (skvätta kall champagne på henne med pipett) advokaten för att till slut krydda ordentligt med paprikapulver. 😋

...då han komplett glömmer bort 180-gradersregeln.

Debbie D är en riktig trooper här då hon spenderar mesta delen av tiden naken medan den dork:iga Marlow lattjar med henne. Det känns faktiskt ovanligt improviserat dessutom. I alla fall under själva "tillagningssekvensen". Debbie D uppvisar en ny ganska söt sida när hon improviserar fram hur advokaten tror att hela tillställningen bara är för att skrämma henne.

BETYG: 3/7 Det händer som vanligt inte speciellt mycket men Debbie D förgyller verkligen denna våffla med gullig improvisation och glänsande marinad. 😊

Precis som på ICA känner han ordentligt (i en kvart...) på köttet innan det ska ätas.

Mmm vad gott!

Det är ett hårt jobb att vara 0-budgetskådis men någon måste göra det.

Han har klätt upp sig fint för tillagningen. Den gula hawaiiskjortan är det enda som berättigar filmtiteln. That's it. Inget nämns annars.

Fan visste att man kunde möra upp kött med en massageapparat. Man kanske inte läste Hobbex-annonserna tillräckligt noga?

Inoljad och marinerad. Redo för ugnen!

Rikligt med paprikapulver blir det. Det bor visst en liten ungrare i Schultz!

Dags att nacka den färdigstekta (🤔) damen.

Njet njet! Videoklipp blir det ej.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar