What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 16 juni 2024

FIREBRAND & AMETHYST (2003) USA, 55 minuter. Regi: Gary Whitson.



Super...tråkigt.

Amethyst teleporterar sig genom att ge sig själv en lång lila näsa.

Superskurken Warlocke (Paul Dean) gillrar en fälla för Amethyst (Debbie D) genom att kidnappa en oskyldig kvinna (Laura Giglio) som hon då behöver rädda. Planen är att utplåna Doll Squad som Amethyst tillhör. Ska han lyckas?

Hon blir tagen av hakkorsets kraft.

Udda Film är tillbaka i Gary Whitsons källare där han slängt ihop ytterligare en W.A.V.E.-våffla. I den här rullen skildras en episk kamp mellan superhjältar och dito skurkar! Eller...ja, så är det kanske bara ännu en fetischartad hemvideo med episkt utdragna scener.

Så går det till när man regisserar sig själv.

Till att börja med är väl förmodligen själva superhjältetemat en fetisch, så vi har våra välbekanta damer uppklädda i billiga H:son Import-kostymer och som vanligt blir Debbie D helt eller delvis av med den medan Laura Giglio tar den mer pryda vägen och behåller sin på. Vidare bjuds vi på en långsam kvävning genom att Amethyst blir gasad. Det vill säga, Debbie D sitter bunden i en stol varpå en rökmaskin puffar in lite rök så Debbie kan sitta och hosta (och skaka tuttarna!) i en smärre evighet. Till slut blir det även en hel del bindande. Giglio blir som vanligt hogtied.

Han utstrålar verkligen definitionen av superskurk i sina urtvättade chinos och dito skjorta.

Lökpoäng samlas genom de rudimentära specialeffekterna där man skjuter energistrålar mot varandra och de elektriska blixtar Warlocke genererar. Vi småler även lite när en maskerad svartklädd man ska klä av en livlös Amethyst naken och då råkar tappa sin hakkorsarmbindel. Men varför klippa bort den lilla fadäsen? 🙂 Denne man, som ej figurerar i eftertexterna är en uppenbar Whitson i egen hög person. I senare scener orkar han inte ens klä sig i svart utan har har sin mask och de sedvanliga jeansen och rutiga flanellskjortan vi förknippar med den gode regissören. 😁

Underhuggaren i flanellskjorta får smaka nyvunna rosa superkrafter.

Tyvärr är detta väldigt långa 55 minuter då i princip inget händer. Brudarna befinner sig mest i fjättrat tillstånd och det skriks något förbannat hela tiden, vilket är rejält påfrestande då Whitson självklart inte har någon som helst koll på ljudmixning. Resultatet blir då att kvinnornas skrik distar till förbannelse.

BETYG: 2(-)/7 Ja, hur pissig denna film än är finns ändå vår vurm kvar för det sunkiga W.A.V.E. Productions och Debbie näckar ju ändå.

Energin i Whitsons sunkiga källare går att ta på!

Laura i en alltför välbekant situation.

Det är inte alltid skönt när män kladdar på dig.

Avslappnad kvävningstortyr.

Vi klipper väl sömlöst till en annan vinkel då...

Dags att lajva Devos stora hitlåt.

Inte helt genomtänkt av Warlocke att täppa till trutarna med gagballs när han vill att de ska tala om var Doll Squads högkvarter är.

Svaret på vår fråga i resumén ovan.

Näpp! Som vanligt inget vidoklipp när det är W.A.V.E..film.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar