What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 18 oktober 2011

BRUTAL RELAX (2010) Spaninen, 15 minuter. Regi: Adrián Cardona, Rafa Dengrá & David Muñoz.Sol, bad och blod!

Señor Olivares är redo att skrivas ut från psyk.

En psykpatient (José M. Angorrilla) skrivs ut med  rekomendationen att åka på semester och till varje pris undvika att bli upprörd och arg. Sagt och gjort, vår vän drar på solsemester och placerar sig på en strand med munter och god musik i lurarna. Plötsligt invaderas dock stranden av märkliga zombieliknande rymdvarelser som lemlästar allt i sin väg. Hur ska vår hjälte tackla denna störning i tillvaron?

Vad är bättre avkoppling än en koproinpackning på en solig strand?

Till skillnad från förra kortfilmen som recenserades här på Udda Film (http://uddafilm.blogspot.com/2011/10/braineater-2001-storbritannien-10.html) är detta en riktigt skojig historia, trots att den är minst lika poänglös. Till att börja med är det här en mycket snyggare produkt där man vräkt på ordentligt med blodiga specialeffekter. Tänk "Story of Ricky"-våld uppdaterat till 2000-talet med komiska grindhouse-referenser. Våldet är m a o otroligt överdrivet och brutalt, serverat med ett leende. Udda Film har som bekant lite svårt med komiska skräckfilmer men denna gång funkar det. -SPOILER ALERT- En episk sekvens är när vår hjälte pucklar på monstren med ett vanställt barnlik!

BETYG: 5/7 Udda Film plockar av sig mössan i respekt för en komisk splatterfilm som faktiskt är rolig.

Plötsligt dyker några typer upp som uppenbarligen har matsmältningsproblem.

De är inte schysta mot strandens solbadare.

Kaos utbryter!

Plötsligt pajar señor Olivares walkman...

Señor Olivares blir superlack när hans avkoppling störs.

Frustration tas ut på slemhostarna. Men vad är det señor Olivares använder som tillhygge..?

Hela filmen. Här är dock det värsta censurerat - d v s tuttar och sånt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar