What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 15 oktober 2011

THE BRAINEATER (2001) Storbritannien, 10 minuter. Regi: Conor McMahon.Brutala barn

"Hmm, när farsans skalle ändå är spräckt och vidöppen kan jag väl testa lite av det goda gråa."

Efter en bilolycka väcks en ung pojkes onaturliga blodtörst till liv. 30 år senare stannar ett sällskap med pojkar till i skogen sedan de kört på ett djur. En av pojkarna knallar in i skogen för att uträtta sina behov, men där inne väntar någon med aptit på hjärna.

Alla vet att korpulenta människor gillar att äta choklad som om de vore bukkake-offer.

Detta är en inte alltför intressant kortfilm utan några större poänger än att möjligtvis locka till lite skratt. Roligast blir det i inledningen när den lille pojken helt omotiverat börjar äta sin förolyckade faders hjärna. Resten av historian, som utspelas i nutid, känns bara som någon slags glad hyllning till Evil Dead och Braindead. Kudos till McMahon för att han placerar barn i makabra situationer, men annars är detta varken speciellt kul eller uppseendeväckande.

BETYG: 2/7 Ganska välgjord kortfilm som är rätt trist trots grovt barnavåld.

Våld mot barn. Sweet!

Svårt att vara hjärnätare om alla ska gå klädda som Håkan Södergren under sina glansdagar.

Här har nån lagt upp skiten i riktigt crappig kvalité.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar