What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 11 november 2011

AMOR SÓ DE MÃE (2003) Brasilien, 21 minuter. Regi: Dennison Ramalho.Matricide extravaganza

Lingonveckan för Jesus?

Mitt ute i det brasilianska ingenstans bor Filho (Everaldo Pontes). Han är bunden till detta ingenstans av sin gamla ultrareligiösa mor som är sjuk och behöver hans vård. Hans tillvaro kompliceras dock av föremålet för hans lust och kärlek: Formosa (Débora Muniz), som är trött på att leva i ingenstans och även på Filhos vägran att lämna sin mor. Det finns dock en anledning till Formosas känslokyla. En anledning som kommer dra Filho ner i ett svart hål...

Manlig orgasm är så vacker.

Jaha ja... Svårtolkad historia detta. Till att börja med bygger denna kortfilm på en sång av Vicente Celestino som heter "Coracão Materno" vilket jag får till typ "En moders hjärta" eller liknande. Så för att diskutera den här filmen får man direkt ge sig in i en -SPOILER ALERT-. På ett sätt kan man se detta som en kamp mellan en strikt Gud och en frestande Djävul då Filhos mor är djupt religiös samt ganska kvävande och fördömande. Detta i kontrast till Formosa som är besatt av djävulen och lockar Filho med sex men även hotar honom med att försvinna ur hans liv. Samtidigt finns det en stark moderskärleksaspekt då Satan tvingar Filho att slå ihjäl sin mor och hämta hennes utskurna hjärta till honom men moderns hjärta fortsätter ändå att skicka kärlek till sin besatte son. Besatthet på flera plan avhandlas dessutom då vi bl a har faktisk demonbesättning men även Filhos besatthet av Formosa.

Den där snubben igen...

I vilket fall är inte detta någon speciellt intressant eller rolig film trots grovt våld och sex. En smula märklig detalj angående sex är -SPOILER ALERT- när Formosa horar ut sin kropp åt andra män. I ett rum blir hon påsatt av en man medan en annan sitter och tittar på och onanerar. Grejen är att det inte är någon fejkonani. Allt annat sex är vanligt "filmsex" där man inte ser något pornografiskt. Märklig touch då av Ramalho att faktiskt ha en onanerande snubbe med i filmen. Kontroversiellt? Jovisst, men det stänger väl onödiga dörrar kan man tro.

BETYG: 2/7 Rätt trist rulle om besatthet av olika slag som inte räddas upp nämnvärt av allt våld och sex.

Filho är lite lack på mamsen.

Oj vilken symbolik! Who let the snake out? Who - who - who!

Hu!

Djävulsbesatthet kan ofta leda till både cerebral pares och parkinsons.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar