What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 30 september 2022

EXORCIST VENGEANCE (2022) Storbritannien, 88 minuter. Regi: Scott Jeffrey & Rebecca Matthews.



The power of Bronzi compels you - to watch!

Robert Bronzi: Kickass-prälle!

En familj drabbas av ett plötsligt dödsfall varpå deras husa blir märkligt sjuk. Mystiska magiska symboler inbrända på en matta gör att fallet hamnar på prästen András Jozsefs (Robert Bronzi) bord. Han beger sig till familjen då han mycket väl känner igen tecknen på att en gammal fiende återigen visat sitt ondskefulla tryne. Samtidigt som han kämpar mot de demoniska krafterna pågår även en uppgörelse inom honom själv.

Le - och hela världen ler tillbaka.

Äntligen är Robert Bronzi tillbaka på Udda Film! Det var lite kärlek vid första ögonkastet när vi såg honom i Cry Havoc (2020). Detta trots att den rullen sög hårdare än en thailändsk prostituerad med en golfboll och vattenslang. Man kan bara inte låta bli att älska Bronzi och hans granitstela skådespeleri. I den här filmen får han dessutom mer utrymme att agera istället för att gömma sig bakom träd och skjuta hela tiden.

Fader András har sin handbok med sig.

Som ni förstår blir det mys och glada skratt när Bronzi får visa upp sitt skådespelarregister. Han levererar repliker som ett stelopererat lik men vad gör det? Han är ju en stenhård prälle med en revolver! 😊 Filmen som sådan är förstås en katastrof som bara stinker lågbudget. Storyn är superlöjlig och förutsägbar. Därtill är exorcistriterna ett skämt. Man försöker desperat förstärka de dåliga skådisarnas besatta kroppsförvridningar med ljudeffekter då de förmodligen knappt ens skulle palla med simpla yoga-ställningar. För säkerhets skull åker den klassiska harmonizern på och förvränger rösten, plus att lite svart blod rinner ut ur käften.

Och även andra nyttiga saker man måste ha vid en exorcism.

Robban Bronzis agerande under exorcismena är förstås en källa till glädje då han inte sällan sliter fram sin revolver (!) om än bara för att göra demonen lomhörd med ett välplacerat skott bredvid örat. Annars gör inte Fader Lookalike speciellt mycket. Han kanske viftar med ett krucifix medan familjens dotter får stå och läsa (protestantiska!) böner. I en scen kommenderar han ut hela familjen ur den besattas rum då han behöver "be alone" för att i nästa andetag kräva att få ha en assistent. Ja, det är inte lätt att läsa böner och vifta med ett kors samtidigt!

Svårt att distansiera sig från "fornication" när man umgås med The Bronze!

Det är lite roligt för vår hjälte att hans ungerska härkomst får en spotlight i rullen. Namnet på hans karaktär, András Jozsef, är förstås ungerskt och han får även tillfälle att fyra av ett "egészségedrek" när han tar en sup, vilket förstås betyder "skål". Listigt. På detta sätt slapp man dubba honom som i ovan nämnda film.

BETYG: 3/7 Filmen är hur dålig som helst så hela betyget baseras enkom på Bronzis sköna deltagande.

Såhär ledsen blir man om man inte får ligga med Bronzi.

Legitim fråga.

Fader vår leker Captain Obvious.

Ett välriktat skott...

...gör demonen alldeles lomhörd.

Fast den irriterande farbrorn verkar lida mest.

Den irriterade farbrorn blir ledsen i ögat.

"Alone" var det ja.

Hellz yeah! 😀

Fader Bronzi förfasar sig över dämånens vejpande.

It's on muthafockaz!

Som sagt, "egészségedrek" är ungerska för "skål" och betyder inte på långa vägar "May she get it"...

Fadern spanar på lite sexiga foton.

Men vad är det för kuslig tatuering tösabiten har? 

Nyvaken efter en rejäl rödtjutsbläcka.

Endast en rejäl glasdörr kan stoppa en däämåån.

Nån av Hin Håles inkarnationer kanske hörsammar?

Vänta, är det demonen Andras* Fader András möter här?

Trailer

*
Yep, här har ni demonen Andras i egen hög person.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar