What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 9 november 2011

THE LAST EXORCISM (2010) USA, 83 minuter. Regi: Daniel Stamm.Spexorcisten...

Cotton är en färgstark predikant.

Den smått cyniska predikanten Cotton Marcus (Patrick Fabian) som sysslat en hel del med exorcismer dokumenteras av ett litet film-team när han ska utföra sin sista djävulsutdrivning. Han anser nämligen att exorcismer är bluff, om än nyttiga sådana då de trots allt hjälper folk som tror på dessa. Marcus själv tappade sin tro när hans son blev allvarligt sjuk och räddades av kunniga läkare. Eftersom ett dödsfall på en ung pojke skett vid någon annan exorcism bestämmer sig Marcus för att sluta med dessa och i doukemtärfilmen han medverkar i exponera vilken bluff de är. Han utför glatt sin spektakulära bluffexorcism på den unga flickan Nell (Ashley Bell) och allt verkar frid och fröjd - ända tills Nell oannonserat dyker upp på hans motell natten efter...

En get på två ben i aftonklänning viftande två bengaliska eldar.

Filmen börjar nästan som en komedi när försäljartypen Marcus presenteras som snabbpratande icketroende predikant som skrattar gott åt hur han lindar åhörare runt sitt finger och det dröjer ganska länge innan filmen vänder och antar en mörkare ton. Detta till trots blir det aldrig särskilt läskigt eller upprörande då vi vid det här laget redan sett förvridna besatta personer tala med främmande röster i ett antal filmer tidigare. Dessutom har det förutsägbara slutet ganska hög pajfaktor. Ändå är detta en ganska så underhållande film då huvudpersonen är rätt rolig och den (smått uttjatade) dokumentära formen ändå är hyfsat skön.

BETYG: 4/7 Inte så hög skrämselfaktor som i vanliga fall när Hin Håle är lös men ändå skön underhållning.

Cotton jobbar för fullt.
 
Nell verkar dock inte helt befriad från Köttets Herre...

---

Kissekatt..?

Nell tränar hårt inför limbo-VM.

Åffissiell träjler

-SPOILER ALERT- Filmens roligaste scen när demonen Abalam jammar loss på en blockflöjt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar