What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 4 februari 2014

OUTPOST: BLACK SUN (2012) Storbritannien, 101 minuter. Regi: Steve Barker.

 
 
Outpost: Boring Sun

Bra idé att ha söt tjej i huvudrollen? Njaaaeee...
 
När nu ondskan släppts lös ur den gamla nazibunkern visar det sig att energifältet de odöda nazisterna verkar inom hela tiden expanderar. Detta får till följd att de odödliga SS-styrkornas mördarmarsch sträcker sig allt längre och längre från det ursprungliga epicentret och inget tycks kunna stoppa dem. Sista chansen kan vara en elitstyrka som neutraliserar energifältet om inte dessa lyckas återstår endast en slutgiltig lösning...

"With this ring I thee wed..."
 
Hoppsan! Vi lyckades få till en oavsiktligt spännande resumé av handlingen som i själva verket är riktigt tråkig. En ung söt tös (Catherine Steadman) har nu introducerats i skeendet och tillsammans med ännu en vetenskapsman (Richard Coyle) befinner de sig i händelsernas centrum. Boooring! Borta är Pullos... förlåt, Ray Stevensons stenhårda charm som förgyllde första filmen (http://uddafilm.blogspot.se/2014/02/outpost-2007-storbtitannien-86-minuter.html). Man har helt enkelt skalat bort allt som var bra med förra rullen och dessutom höjt pajighetsnivån genom att introducera en slags SS-häxa som går omkring och fnittrar "ondskefullt" i bunkern. REALLY!? Och nej, det är inget äckligt försök att vara komiska heller utan...ja, vi vet inte varför. Tyvärr är det inte heller så dåligt att det är roligt utan bara patetiskt.

Ni trodde trabanten var död? Icke då.
 
Nu är inte den här filmen horribelt dålig eller superkalkonartad utan bara ganska tråkig så det får bli en:

BETYG: 2/7 Typiskt uppföljarsyndrom med degradering av charm och innehåll.

Nåt klickade i hjärnan på de återuppväckta nazisoldaterna och numera använder de sina klassiska handgranater som klubbor istället.

Sällskapet häpnar över inredningsdetaljerna.

Nu är de igång med sina experiment igen, di dära nassarna.

Ehhh WHAT!? Yup, en nazizombiehäxa...

Som nån jävla H.R. Giger-installation.

Mer heminredning à la Castle Wolfenstein.

Så här kan man se ut efter thailandssemestern om man inte är försiktig. Tänk på att använda hög solskyddsfaktor kids!

Åh jösses! Pajighetsratten på 11.
 
Trailer - på tyska! Det blir mer effektfullt så.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar