What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 13 november 2016

KNOCK KNOCK (2015) Chile/USA, 96 minuter. Regi: Eli Roth.Keanu samlar Cage-poäng

De är sååå lyckliga.

Evan (Keanu Reeves) lever ett lyckligt familjeliv med fru och två barn. En helg reser hans familj iväg och när han sitter själv och arbetar knackar det plötsligt på dörren. Två unga tjejer (Lorenza Izzo & Ana de Armas) är vilse och behöver hjälp så Evan släpper in dem. Ett beslut han kommer att få ångra.

Blir det käckare än så här får de nog flytta till Tjeckien.

Efter att ha kollat på (XXXXX) var vi lite nyfikna på vad mer Eli Roth haft för sig på sistone så vi beslutade oss för att kolla in den här rullen för att se hur nämnde regissör tolkar den gamla mysiga home invasion-genren. Föga anade vi att det skulle bli en skrattfest

"Nu är det bara du och jag Monkey." Det var ungefär här vi ropade: "Monkey must die!!!" Blir det så tro?

Inledningen är riktigt sliskig fast inte på det sätt ni vill. Det är så äppelkäckt att en valfri familjeinriktad reklamfilm framstår som djupt drama. För att vi inte ska misstro den totala familjelyckan är deras hus fullkomligt tapetserad med tavlor av dem själva som verkligen "bevisar" vilka starka familjeband vi snackar om. Nu är vi tydligt undervisade om vilket enormt misstag Keanu...förlåt: Evan, kommer att göra.

Aja baja!

Saker går naturligtvis åt pipan då ALLA män är kräk som undantagslöst bedrar sina älskade om man bara viftar tillräckligt länge med fittbiten framför dem... (Gäller detta även homosexuella män tro?*) Inte nog med att den tafatte Evan förvandlas till ett otroget kräk; när tjejerna visar sina äkta sadistiska sidor förvandlas även Keanu Reeves skådespel till ett som t o m övertrumfar Nicolas Cages! Vi har sett smakprov på det förr men här lyser det starkare än en nysprängd supernova. Det är så fantastiskt dåligt att gapskratten bara rullade ut ur våra strupar i Udda Film-soffan.

Två våta tjejer knackar på.

Det här är en riktigt skitdålig film där Roth för en gångs skull inte häller 97 000 kubikmeter blod i nyllet på tittaren men däremot levererar oväntat högt kalkonvärde. Keanu riskerar att hamna på någons middagsbord vid Thanksgiving med sitt skådespeleri och inte heller tjejerna är speciellt övertygande. Självklart får Roth ta på sig åsnehatten också då han både regisserat och skrivit manus till denna soppa. Många grejer är så korkade att det blir riktigt kul som t ex -SPOILER ALERT- när Evan råkar lajka facebook-inlägget som ödelägger hans liv. Så urbota infantilt dumt att man bara kan gapflabba.

Klart att en lycklig familjefar försätter sig i den här situationen...

Det här ska tydligen vara en remake på "Death Game" från 1977 så vi får ta och kolla upp den. Håll utkik här på Udda Film! Det lär med all säkerhet stämma då Sondra Locke och Colleen Camp som producerat den här våfflan båda spelar i den gamla rullen. Det betyder då också att Roth inte är speciellt nytänkande vad beträffar att vända på könsrollerna med kvinnliga förövare.

BETYG: 4/7 Vi tänkte först ge filmen ganska lågt betyg men det var trots allt länge sedan vi skrattade så hjärtligt. Hög kalkonpoäng.

För helvete Keanu! Vinylmarodör! Flottspridare!!!

Keanu gör högst trovärdig tolkning av DJ:ande. Han förklarar dessutom essensen av det.

Någon slags bikt som pågår?

Äsch, ni tokstolletjejer!

Colleen Camp står och dallrar.

Had some "work done" there Keanu?

Här börjar skrattfesten på allvar.

Move over Nic there's a new skådis in town!

Tjejerna drar igång en skitrolig lek som heter: "Who wants to be a pedophile?"

Komplett med fina skyltar.

Även roliga cue cards.

Keanu blir plågad med hörlurar som ni alla vet är HELT OMÖJLIGA att skaka av huvudet.

Häxerier på G eller bara ett "coolt" ghetto style-sätt att peka?

Visst blev det finare?

Tjejerna är riktigt roliga.

TrailerBlir Keanu Reeves en bättre skådis dubbad till tyska? Se själv! Del 1.

Ni får del 2 också eftersom ni orkar kolla på hela. :-)

Keanu är inte bara pinsam som skådis. 

*Ja ja, om man viftar med en PENIS såklart.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar