What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 13 april 2014

BARBARIAN QUEEN (1985) USA/Argentina, 75 minuter. Regi: Héctor Olivera."I'll be no man's slave and no man's whore"

Öm inledning på filmen.

I en liten by förbereds Ametheas (Lana Clarkson) och Argans (Frank Zagarino) bröllop. Festligheterna avbryts på ett brutalt sätt när kung Arrakurs soldater stormar in och slaktar, våldtar och förslavar byborna. Amethea överlever och kommer göra allt för att utkräva hämnd och återförenas med sin förslavade fästman.

"Va? Ska jag lukta på det där bruna du har på fingret?"

Detta kunde vara en riktigt myspysig barbarmatiné om det inte vore för det glädjande faktum att tonen sätts redan i inledningsscenen med en uppfriskande våldtäkt. Ja, det här är en ganska fjollig barbarfilm jämfört med de italienska varianterna och känns lite som Poison i relation till Black Sabbath. Men för att vara en amerikansk (delvis) rulle är det ändå förvånansvärt många våldtäkter och mycket erotisk tortyr. Givetvis är det inte så uppseendeväckande som det låter men bara tanken att det är gott om varan i en sådan här rulle är ju lite ovanligt.

Tjejer umgås på ett avslappnat sätt, som bara tjejer kan.

Skådespeleriet och regin känns förstås allt annat än trovärdig, men vad gör det när nästan alla 80-talsbrudar i filmen, med sina tuperade frillor, förr eller senare är topless? Lana Clarkson stoltserar till och med i en förtäckt bondage-scen där -SPOILER ALERT- hennes tajta vagina visar sig vara ett ypperligt vapen! Känns så här med facit i handen att det var rätt korkat av demonproducenten Phil Spector att skjuta henne...

BETYG: 4/7 Dåligt på ett rätt bra sätt. Tänk gubbsjuk matiné.

Ingen avsaknad av hårsprej under barbartiden.

Tydligen hade man även gott om schampo och hårbalsam.

Barbarhövding gör spontan-audition för "From Beyond".

Gråt inte Frank Zagarino. Ditt söta fejs kommer inom några år exponeras i superrullen "Cy Warrior" (http://uddafilm.blogspot.se/search?q=cy+warrior)

Hoppsan! Basket Case är ute på en flodtripp.

Skäggavund.

Lugn bara tjejer och "gayer", det finns mycket för er också att vila ögonen på också. Kolla bara in läckerbiten till höger.

Avancerade barbarlekar.

Jugge Nohall och Liberaces oäkta son.

"Official" trailer har någon spjuver kallat detta klipp. Nåja.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar