What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 21 april 2019

TWISTED PAIR (2018) USA, 89 minuter. Regi: Neil Breen.



Supreme Breen!

Dubbelt så jävla bra!

Tvillingbröderna Cade och Cale (Neil Breen) är oskiljaktiga som barn men något går snett när de blir utvalda av en övernaturlig kraft och får sin DNA omprogrammerad. Cade frodas och får övermänskliga krafter som han kan nyttja i mänsklighetens tjänst medan Cale, trots samma krafter, misslyckas med allt. Cale fråntas sina krafter och bröderna separeras. Trots sitt nerdekade tillstånd fortsätter ändå Cale sin kamp för mänskligheten. På sitt eget vis.

AI! Så ser det ut. VM-guld i arkivfoto.

Till att börja med får vi ursäkta oss för vår långa frånvaro som den udda kulturens fanbärare. Vi har nämligen flyttat till nya sunkiga lokaler och haft fullt upp med att sanera det nya högkvarteret. Men vem försöker vi egentligen lura? Eftersom ingen läser denna eminenta blogg kan ju ingen heller har saknat den. Vi är i alla fall tillbaka med en dunderknall då vi stolt titulerar oss själva som Human Breens och således sett fram emot herr Breens återkomst som fan!

Neil har finslipat sina green screen-skills.

Man sätter sig alltså med spänd förväntan och riktigt bubblar av exaltation när filmen rullar igång. Vi kan bara föreställa oss stämningen på de packade biograferna och hur jublet måste ha dånat. Det ska väl till en sådan här våffla för att vi skulle kunna tänka oss betala för att gå på bio. Nu råkar vår hemstad (och hela vårt land) vara ett kulturellt vakuum så denna rulle visades aldrig på bio här trots lite halvhjärtad lobbyism från vår sida.

Ett med naturen.

Alltså fick det bli i den nedsuttna och självklart medflyttade Udda Film-soffan som vi parkerade våra ändalykter. Breen tar ut svängarna ordentligt och vi bombarderas med arkivbilder och green screen. Märkligheter och lösmustascher avlöser varandra i rask takt och skådespeleriet är klassiskt robotstelt. Ja, till den grad att Breen måste ha hårdregisserat skådisarna för att få till det så stelt och staccato-mässigt. Precis som vi vill ha det!😊

Som sagt, oslagbar green screen.

Breens vision är mer obegriplig än någonsin men han är förstås fortfarande en omnipotent frälsare som dessutom finner tid till att koppla av med lite kinky våldtäktsrollspel. Breens trogna följeslagare nämner ofta likheterna med David Lynch och vi kan bara hålla med. Det är ett alldeles speciellt universum Breen låter oss kika in i och hans symbolspråk är allt annat än på näsan. Så ibland får man lite "Twin Peaks"-vibbar. Tänk er Lynch på en budget av 23 dollar.

"Programable virtual reality - The CORRUPT version" Hellz yea!😆💪🔥

Det jobbiga med att recensera Breens senaste mästerverk är att vi aldrig råälskar hans filmer från start till slut och så icke heller denna. Det är guldklimpar här och där och klassiska Breen-ingredienser men filmen bekräftar verkligen att vi mer älskar fenomenet Breen än de separata filmerna i sig. Typ som vi älskar Jesús Franco, trots dennes mängdproduktion av crap.

BETYG: 5(-)/7 Ja, vi låter vår inre Human Breen färga betygssättningen här. Vi myser helt enkelt över Frälsarens återkomst.

Neil demonstrerar här hur det absolut INTE såg ut under visningarna av denna film. Tänk vilka dumskallar som inte hoppade på detta sedelpressartåg... Ni vet vilka ni är.

Kanske inte lika briljant styrelsemöte som i Birdemic - Shock and Terror (2010) men skådespeleriet går inte av för hackor. Ljussättning är också... intressant.

Neil Breen är man - alltså djur. Här låter han den NATURLIGA maskulina stalker/rapist-driften löpa amok.

Vissa korrupta affärsmän är skitlätta att känna igen. Den glänsande plastmustaschen skvallrar direkt.

Kriminalaren tänker högt i det fejkade blåljuset så vi alla är med på vad som sker.

Neil slår på stora trumman när det är dejt.

Han har bokat hela "restaurangen".

Detta borde egentligen vara en GIF-bild då Neil precis dragit av ett klassiskt Neil-tilt med huvudet.

Här finslipar han tilt-tekniken framför spegeln.

WHOA!😲

Neils våld mot kvinnor.

Cuzzx* (uttalas "cooz") och de tre hitlerkatterna.

Neil köper inramad videokonst av Cuzzx. Bimboälva bistår.

Fredagsmys.

Hitlerkatterna! Nåja, åtminstone den längst till höger.

"Who am I?! WHAT AM I???"💗💗💗

CTRL+ALT+DELETE

Vi har en teori om att Neil snubblade över dessa bilder, som vi tror är arkivbilder då åkningarna inte känns Breen, och snickrade ihop Cales karaktär runt dessa.

Shoot corruption in the dick!🍆🔫💪

Breen goes giallo.

Ett lynchianskt red light district?

Neil smyger på bra i sina gubb-levisjeans.

Neil spränger Steve Ballmers onda imperium.

Bimboälvan drar igång lite schyst hemmabio. Fredagsmys med Neil-genocide.

Mäktigt! Inte ett hårstrå ligger ner på en sann Human Breen.

Eggande trailer!

*Som LA Lakers-fans älskar vi att denna karaktär heter Cuzzx och uttalas precis som lovande unge spelaren Kuz. Kuzmania y'all!

Kyle Kuzma



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar