What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 11 augusti 2019

THE HEROIN BUSTERS (1977) Italien, 87 minuter. Regi: Enzo G. Castellari.



Who you gonna call?

Myskvarter.

En sorglös snut (Fabio Testi) infiltrerar ett knarklangargäng för att komma åt de ansvariga. Den lokala polisen i Rom är inte notifierade om hans verksamhet så det gäller att akta sig för folk på båda sidor om lagen. Den ende som känner till infiltrationen är den hastigt inkallade interpolsnuten Hamilton (David Hemmings) och han får spela med i charaden och låtsas jaga den till synes kriminelle polisen.

Gotti gott gott.

Efter några inte alltför bra filmer* behövde vi kolla på något vettigt och genast bläddrade vi oss tillbaka till det italienska 70-talet. Myset infann sig direkt med Goblins sköna soundtrack och ett kollage med lite smutsig Times Square-känsla där bilder från nattlivet i Hong kong och Amsterdam blandas med heroinkokning. Mums!

Men vad gör han med den stackars pandan? 😧

Sedan följer klassisk Castellari-action där livet för de flesta inblandade inte är mycket värt. Testi struttar runt i sina fula stövlar (som råkar ha ett hemligt knarkfack) och skjuter bus utan att blinka. Vi bjuds på en del skojiga actionsekvenser men -SPOILER ALERT- sista jakten med flygplan är faktiskt ingen höjdare och det händer inte jätte mycket under denna sekvens.

BETYG: 4/7 Skön underhållning. Lite lättsam på sina ställen men inte på ett dåligt vis.

Romerska åskådare i ett kollektivt "Ouw!"?

Ny(?) tysk fetisch: Suga toa.

I den engelska dubbningen namedroppar denne herre Lou Reed. Adekvat?

Polis åker på eget grepp. Hey-O!

David Hemmings leker tuff.

David Hemmings leker #metoo.

Eller är det #metoo om det är okej med henne?

Duktig comb-over.

Han är polis och tar ett nödvändigt grepp.

Mot buset i flygande fläng.

Rulltrapporna i Rom är gjorda för detta.

De mäktiga Caracalla-termerna.

Ett bra ställe för lite Castellari-action.

Trailer

Introt, för att sätta stämningen.

Goblins titelspår.

Hela våfflan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar