What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 5 januari 2014

SIX PACK THAT BITCH (2002) USA, 16 minuter. Regi: Mick Nards & Vince Roth.

 
 
West coast weirdness

Hem och softa med lite Pabst.
 
En sexig ung dam köper ett sexpack öl och under sin promenad hem förföljs hon av ett emotionellt instabilt fetto. Hur ska detta sluta?

Pundigt fetto fattar tycke.
 
Ja, filmpostern ger faktiskt en vink om hur det slutar om man har falkblicken påkopplad. Det här är en enda lång uppvisning i lågbudgetmärklighet, inte alltför långt från Nick Zedds tradition av Cinema of Transgression. Som så ofta dock känns det att det är en kulturell differens mellan öst- och västkusten. Nämnde Zedd höll alltså till på östkusten om det skulle vara oklart.

Upphetsningen ökar.
 
Det här är riktig dynga, men på ett märkligt vis är det smått fängslande sådan. Filmen ger upphov till fler frågor än svar. -SPOILER ALERT- Varför är bruden endast klädd i en kort päls (som givetvis öppnas och blottar hennes bara kropp när hon irriterat kollar efter en bil som tutar)? Varför märker hon inte att en dreglande galning följer efter henne när denne bara befinner sig ett par meter bakom henne under en väldigt lång tid? Vad bråkar de två männen om som våra huvudpersoner passerar? Varför stannar galningen vid de bråkande männen när han är så fixerad vid bruden? Varför bryr sig ingen när den ene mannen hugger ihjäl den andre? Var kom oljan, som galningen har på fingrarna när han gör sitt utfall, från? Vad var poängen???

Tittut!
 
Just det poänglösa tycker ju vi här på Udda Film är ganska kul ibland och just slutklämmen (bokstavligt talat) är ju ett skönt exempel på detta så vi totalsågar inte denna lilla märkliga rulle.

BETYG: 2/7 Inget bra detta. Får dock poäng för klimaxet samt Black Flag i soundtracket.

Filmens regissörer verkar ha kreativa meningsskiljaktigheter.

Pälsen var tydligen lite nonchalant knäppt.

Freaket blir alldeles till sig.
 
Nix, inget videoklipp denna gång.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar