What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 13 april 2020

BRUTAL JESUS AND THE HOUSE OF WASTED YOUTH (2010) Storbritannien, 46 minuter. Regi: Nick Box, Alex Dawson & Sam Wahnon.



Brutalt tråkigt

Försök till lite kreativitet i titelsekvensen.

Ett gäng oduglingar har partaj hemma i sitt hus när plötsligt en främling som ser ut som Jesus Kristus (Steven Newton) knackar på. Oduglingarna tycker att det verkar lattjo med denna konstiga figur så de bjuder in honom. Konsekvenserna av det beslutet kommer visa sig allt annat än lattjo.

Lika kul som det ser ut.

Allt annat än lattjo är det även att kolla på denna amatörfilm där de tre "regissörerna" verkligen hade behövt anstränga sig för att kunna göra den här rullen tråkigare än vad den redan är. Likt många amerikanska redneck-amatör-gore-rullar har även denna brittiska variant ett uselt soundtrack med diverse punk/hardcore/metal-dynga som förmodligen aldrig kom längre än de myspace-sidor de publicerade. Redan där blir man trött. Sedan har vi förstås uselt ljud så man hör typ varannan mening som sägs, vilket i och för sig inte är en katastrof då så lite (av vikt) sägs. Vidare har man smackat på ett "grindhouse"-filter med repor och dammpartiklar som är så långt ifrån "less is more" man kan komma plus fan vet vad man gjort med uppspelningen av hela videon. Det ser nästan ut som man filmat hela filmen i alldeles för låg frame rate, vilket då gör bilden väldig hackig. Typ slowmotion i realtid. Hade man dock haft denna inställning i kameran hade man fått en massa släpiga effekter i bilden vilket inte är fallet här så något skit har de ställt till med i efterproduktionen.

T o m Jesus verkar uttråkad.

Värst är dock att inte ett skit av intresse händer i detta crap-spektakel. -SPOILER ALERT- Jesus dyker upp, sitter tyst och glor medan mupparna festar, stryper (alternativt kväver) en och en, backstory i en park, Jesus fortsätter döda lowlifes, världens utdragnaste hångel/torrjuckscen, slutkonfrontation. Detta kanske låter kul men utdraget på 46 minuter är det pisstråkigt och morden är bland de menlösaste som skådats. Två 12-åringar med en flaska ketchup skulle göra roligare mord på film!

BETYG: 1/7 Mördande (sorry...) tråkigt.

Heroinbrud vill ge Jesus ett blowjob på skoj.

"Nähedu, din sköka!"

"Om du gör som Gud tillräckligt många gånger blir du Gud själv."

Det bästa i filmen! Ja, självklart menar vi Godzilla-figuren på hyllan.

Världens längsta hångel som till slut ger "utdelning" i form av befriade tuttar.

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar