What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 6 juli 2021

PSYCHO GOREMAN (2020) Kanada, 95 minuter. Regi: Steven Kostanski.



Kunde ha varit något

Ett litet smakprov på irritationsfaktorn nummer ett.

De båda syskonen Mimi (Nita-Josee Hanna) och Luke (Owen Myre) leker sin specialkomponerade variant av dodge ball och den dominerande Mimi vinner. Lukes straff för att han förlorade är att gräva en grop där han ska begravas över natten. När han nästan är klar stöter han på något i gropen. Något som skimrar. Det visar sig vara någon slags amulett och Mimi lägger genast rabarber på den. Vad de inte vet är att de just frigjort den kanske största ondskan i universum!

Småbuse som just träffat Psycho Goreman.

Folket bakom f d Astron-6 är tillbaka igen och denna gång med en familjekomedi...typ. Inte den barnvänligaste filmen kanske men det är en komedi och handlar om en familj. Det som är mest oroväckande är att det är barnen som är huvudpersonerna. Vi var ändå villiga att ge filmen en chans då ex-Astron-6-folk förtjänar detta.

Som "Hellraiser" fast tvärtom.

Tyvärr greppar hatet snabbt tag i oss då huvudkaraktären Mimi är helt olidligt vedervärdig. Vi hajar att hon ska vara ett asshole och fullkomligt köra över sin brorsa exakt hela tiden men hon är regisserad till ett fullkomligt outhärdligt överspel. Trots att vi slipper se filmen tillsammans med dumpöbeln kan vi riktigt och påtagligt föreställa oss hur de rullar av skratt åt detta - för sådana är de - dumjävlarna. Vad fan hände Kostanski? Vi vet ju att det forna kollektivet har humor så hur kunde det gå så här?

En av våra favoritkaraktärer.

Adam Brooks som spelar den inte helt duglige farsan är betydligt mer nerskruvad i sin framtoning och därmed faktiskt rolig på sina ställen. Galaxernas ondaste väsen, som då barnen döper till Psycho Goreman (eller det käckt förkortade "PG"), har vi också blandade känslor för. Det är skojigt när han ska köra sina episka tirader om bataljer och våld men det är desto tråkigare när han reduceras till en slags förslavad Toxic Avenger-typ och då särskilt av den vidriga Mimi. Man önskar inget hellre än att han ska strypa det lilla aset med hennes egen ryggrad.

Or do you?

Så där sitter vi i den befläckade Udda Film-soffan och kastas mellan vämjelse och småleenden. Jo, det finns en del knasiga situationer och karaktärer som är rätt kul och det blir rejält våldsamt på sina ställen. Självklart då på ett överdrivet cartoon-vis. En polis råkar rätt illa ut och det är nog tyvärr det närmaste vi kommer en filmatisering av fejk-trailern Astron-6 gjorde vid namn "Bio Cop". Vi tänker dock hålla vårt fåfänga hopp vid liv att det blir en riktig film av den plågade snutens historia. Den lär per automatik vara roligare än denna.

BETYG: 3(-)/7 Ja trots det hiskeliga flickebarnet blir det ändå rätt underhållande på sina ställen.

Mitt uppe i en episk tillbakablick.

Killsnack.

Börja med hon till vänster då.

OK thank you Mr. Bathory.

En killkompis.

Nej det är inte girlpower här utan bara asshole power.

Japp, detta händer.

Är det The Incredible Melting Man...

...eller....BIO COP!?!

Psycho Goremans generaler dyker upp.

När din DMT-tripp blir knasig.

Trailer

Psycho Goreman bekantar sig med den mänskliga rasen.

Här har vi fejk-trailern till "Bio Cop".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar