What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 15 april 2023

HEAVEN & HELL (2018) USA, 104 minuter. Regi: Stuart Paul.



Början på en vacker kärlekssaga?

Han är en tokstollesnut!

Chase (Stuart Paul) är en rebellisk snut som efter en svår skottskada i huvudet plötsligt besitter övernaturliga krafter och nu med sina okonventionella förmågor sätter skräck i buset. Los Angeles drabbas dock av en helt ny serie mord där kroppar på oförklarligt vis tömts på alla organ och Chase ställs mot en märklig kraft som kanske t o m överträffar hans egna.

Så då störs han inte nämnvärt av att buset har eldkastare i den frenetiska biljakten.

Välkomna till Stuart Pauls märkliga värld! Det är med stor nyfikenhet vi på Udda Film börjar utforska denne föga kände filmskapare. Ni kanske redan anar att vi har något speciellt i denne Stuart när ni läser att han både regisserat och spelat huvudrollen i denna våffla? Det stannar förstås inte heller där utan han har framför allt skrivit detta märkliga verk.

Det är inte direkt insynsskyddat på Pink Motel.

Paul tycks vara en gosse som kommer från en rik hollywood-bakgrund där hela familjen är inblandad i filmindustrin. Följaktligen har han då fått förmånen att sprätta iväg pengar på påkostade filmprojekt ingen jävel vill se. Det knepiga är att filmproduktionen och skådespeleriet inte är på den sedvanliga bottennivån vi har för vana att njuta av när det gäller sådana här vanity projects. Nej, det är främst manuset som sticker ut som något ingen skulle vilja ta i med tång. Följden av det blir förstås en del lökigt agerande av skådespelarna men det är inte robotskådespeleri som i Neil Breens filmer t ex.

Nästan lite Franco:esquet med denna vy av den futuristiska polisstationen.

Huvudkaraktären Chase är en poster boy för sleazigt #metoo-beteende, vilket i och för sig är rätt tidstypiskt då den här filmen faktiskt spelades in i början av 90-talet. Han är den där ohyfsat "charmige" typen som sextrakasserar skiten ur sin nya partner, spelad av frugan Cheryl M. Lynn, och hon avvisar honom då hon har "skinn på näsan" men som vi alla vet kommer hon till slut falla för hans "pojkaktiga charm". Det verkar f ö som om hela jävla LAPD är fyllt av #metoo:iga ärkemongon då även Chase antagonistkollegor lägger in sleaziga stötar på den kvinnlige kriminalaren. Dessa Kling & Klang-aktiga muppar har förstås mindre tur.

Kriminalare Kling & Klang har inte hört talas om...

Så känslan i filmen är till en början en slags B-version av "Dödligt Vapen" fast med en märklig wisecrack:ande snut som jagar bovar med ögonbindel (!). Det tar dock många mystiska vändningar som med den futuristiska övningsbanan på snutstationen som i sig ser ut att vara ett sci fi-komplex. Det blir en del new age-aktiga instick och en del fullständig galenskap som den snart (hoppas vi) beryktade scenen i den afroamerikanska kyrkan.

...#metoo!

Ja, det är inte direkt en skrattfest (förutom på vissa ställen) utan mer en ganska kul huvudkliare och vi ser fram emot att vidare utforska Pauls förmodat odugliga filmuniversum.

BETYG: 4(+)/7 Den kvalar inte riktigt in på vår Best Of-sida men är helt klart underhållande.

Stuart är lite smålik Robert Plant. Fast han har inte lika stort huvud eller närheten av samma talang.

Åhå! Det gamla fisa-i-hissen-skämtet.

Rackarns! Trist när kamerans mattebox skapar ofrivillig vinjettering i hörnen.

Hoppsan tjosan! Chase #metoo-snubblar in i nya kollegans barm.

Obducenten försöker desperat hitta nåt i den tömda kroppen.

Men se där! Där har i alla fall mördaren lämnat kvar något/någon.

Måltavla-o-vision när konstapel Brolle och kollega övningsskjuter.

Snutens övningsbana är märkligt lik förintelsemonumentet i Berlin. Är det en knasig tillfällighet eller har familjen Pauls judiska tillhörighet något med saken att göra? LOL, det vore skojigt ovärdigt i sådana fall. 😀

Späschöl äffäkts!

Udda scen där Chase tokkör genom "tunnel" som mer ser ut som eviga gruvtunlar.

Nu jävlar hamnade vi i en DMT-tripp!

Änglar?

Holy Heaven & Hell Batman! Är det..?

Jomenvisst är det allas vår Burt Ward*.

Kriminalmupparna gör ett #metoo-försök med Chase partner.

Barn har fått sätta livet till! 🏆

Chase har ett alldeles eget Johnny Mnemonic-ögonblick.

Allas eder Charles Dierkop gör ett kort framträdande.

Nidingar! Råna en bank, kidnappa ett barn och skjuta den gravida mamman i magen. Kanaljer!!!

När man vejpat för mycket.

Ibland spårar skådespeleriet ur en smula...😄

Om ni nu inte skulle tro att filmen faktiskt spelades in i början av 90-talet kanske Cheryls Vanessa Warwick**-utstyrsel kan övertyga er?

Tokskojig sexscen.

Apropå tokskojigt...här gås det bananas i afrokyrkan!

Nej du tänker väl ändå inte..?

Men Klanen är ju en kristen organisation!😲

Trailer

Hela våfflan, fast utdragen i felaktigt 2.35:1-format.

*Som, om nu inte Batman-referensen var övertydlig nog, spelade han Batmans fjollige lille sidekick Robin.
**Warwick ledde MTV Europes "Headbanger's Ball" under denna period.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar