What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 7 april 2023

EASTER KILLING (2021) Storbritannien, 85 minuter. Regi: Jack Peter Mundy.



Det luktar ägg om denna Påsk

Det är tydligen alltid omotiverade amerikanska karaktärer i Jagged Edges filmer.

Ett gäng ungdomar har en fest ute i skogen som spårar ur när en av dem blir dödad i en drogdimma där ingen kommer ihåg vad som hänt. De bestämmer sig för att begrava den döda och med henne hemligheten om incidenten. Ett år senare blir de kallade till en påsksammankomst där någon verkar känna till deras hemlighet och dessutom inte ser med blida ögon på den.

Men hon är i alla fall förutseende nog att ta med huvudvärkstabletter åt alla då hon vet vad ölet kan ställa till med dagen efter.

Vi på Udda Film utnyttjar denna kristna högtid till att spisa adekvat helgrelaterad lågbudgetskräck. Av en händelse är det samma produktionsbolag, Jagged Edge Productions, som prånglat fram denna som den av oss nyligen recenserade Winnie The Pooh: Blood and Honey (2023). Denna kom dock två år tidigare och man kan väl säga att det finns en tydlig kvalitetsskillnad mellan de båda.

Sånt som händer när man festar för hårt.

Denna våffla är minst sagt styltig i allt från regi till manus och utförande. Efter den inledande rätt tråkiga drogfesten i skogen kastas vi in i en utdragen och pisstråkig mysteriehistoria som är som en billig studentversion av någon lika pisstråkig whodunnit-TV-film av Agatha Christie. Trots att det är korkade ungdomar vi har att göra med blir det noll sex och skoj då alla bara går omkring på hotellet (som tydligen inte har någon personal) och är skitnödiga över mysteriet de är inblandade i. Det dröjer en halv evighet innan mördandet sätter igång och självklart är det lamt och illa regisserat. Det serveras även en "twist" på slutet som verkligen hamrar hem vilken usel film detta är. Vi kan verkligen inte nog poängtera kaninöronen runt ordet "twist" (Såg ni vad vi gjorde där? 😉).

BETYG: 2(-)/7 Med nöd och näppe skrapar sig rullen över betyg 1 men se Nalle Puh istället.

Titta, en hantverkare! Den här verkar vara både snickare och målare. Snacka om att tälja guld!

Att döma av Amys pupiller verkar hon fortfarande vara påverkad av de där partypillren, såhär ett år senare.

De hittar ett illa packat Tradera-paket på sin äggjakt.

Som innehåller en Zoom H4N*! Eller en "voice recorder" som de kallar den här.

Oj! Ännu ett - och ännu sämre packat - Tradera-paket. Vad kan det innehålla?

Nämen titta... Ytterligare en Zoom H4N. Mördaren måste ha kommit över ett bulkparti.

Ett tredje paket...Kan det vara..? Parkera den frågan.

Njut istället av det gulliga påskpyntet. Skön touch med kaninen där.

Plötsligt är vi mitt i en tysk porrfilm!!!

Och så var det då innehållet i det där tredje paketet. Jovisst...

Ni kanske fastnar vid hur sunkig denna kaninmask ser ut? Låt då blicken glida ner och notera hur snarlik skjortan är den som Nalle Puh har i bolagets senare film.

De har i alla fall lyckats få till fin nattljussättning i skogen. + för det.

Kolla här då! Kaninjäveln plockar fram YTTERLIGARE än Zoom H4N.

Ja ja, ni vet hur det är med kaniner och förökning.

Trailer

*En välbekant apparat för alla lågbudgetfilmare. Det ligger t o m en och skräpar någonstans här på Udda Film-redaktionen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar