What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 3 mars 2014

INBRED (2011) Tyskland/Storbritannien, 98 minuter. Regi: Alex Chandon.

 
 
The hills have bajs

Emily Booth gör en cameo och flörtar lite.
 
Ett litet gäng värstingar* forslas ut på den engelska landsbygden tillsammans med två socialarbetare för att få nya perspektiv på livet. Och nog får de nya perspektiv alltid då lokalbefolkningen tillhör den märkligare sorten och har egna idéer om hur man tar emot främlingar.

Kvalitétsstrumpbyxor har hon också, som sitter ordentligt även vid lemkapning.
 
Då var det alltså dags att slänga ihop "Den Sista Färden" med "The Hills Have Eyes", slänga ut dem på den engelska vischan och servera dem med lite svart humor. Ja, det är samma gamla vanliga slags inavlade freaks som gillar att göra stadsbor illa. För att vi ska få rätt känsla spelas det även på engelska landsbygden banjo.

Vad leker de lokala barnen för lekar?
 
Ni kanske ryggar tillbaka en smula i skräck när ni läser ordet "humor" men andas ut och ta det lugnt då det inte är den sedvanligt äckliga in-your-face-humorn som plågar många skräckfilmer utan en mer subtil variant. De inavlade byborna vandrar dock på en tunn egg och är snäppet för mycket. Ibland känns de lika trovärdiga som popsensationen Rednecks.

Bartendern är dagens Howard Vernon-lookalike. (Ja, han till höger om den fräscha räven)
 
Det bjuds på en hel del splatter och gore och även om det är mycket CGI är den inte helt åt fanders illa. Man hittar på en del innovativa våldslösningar i filmen men mycket är väldigt korkat, till och med för en skräckfilm.

Handikappad kille får smickrande roll.
 
Sammantaget är väl filmen inte så skitrolig som den utmålas att vara men inte heller helt åt helsike dålig så det blir en:

3/7 Okej tidsfördriv med något innovativt våld men annars rätt pajig.

 Väldigt PK den där sminkingen...

 Moderaternas bild av arbetslösa och sjuka.

Det är sant, han heter faktiskt Clayderman! Snyggt där Chandon. 

 Kufisk typ med tältlika snickarbyxor.

 Jaså, den kvinnliga genpoolen var inte lika defekt?

Är det inte Fredrik Wikingsson i drag (som vanligt) med dildokille? 

Ja: banjo. 

Deformerad men välfriserad kille med motorsåg.
 
Trailer
 
Filmens hitlåt
 
Här har nån hygglig typ klippt ihop de flesta gore-scenerna.
 
*Ett ganska förlegat uttryck va?
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar