What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 9 mars 2014

THE DEVIL MADE ME DO IT (1998) USA, 17 minuter. Regi: Ron Braunstein.

 
 
Just say no, bro

Party med kola...
 
En ung man (Gene Milman) i 70-talets Brooklyn gillar verkligen det här med att festa och ta droger. Men kan det gå för långt?

...och sexiga brudar.
 
Ron Braunstein är tydligen, för oss oinvigda, mer känd som rapparen Necro och förutom hip hop och death metal tycks denne herre ha en passion för film. Historian förtäljer att Necros far vägrade finansiera studier på en filmskola så den passionerade unge mannen finansierade själv sina filmambitioner med drogförsäljning. Resultatet av det är bl a vad vi precis tittat på.

Vår hjälte.
 
Vi har inte en susning om hur denne Necro är som musikalisk artist men vi kan säga att han i alla fall har ett öga för film. Den här kortfilmen är en riktigt skön liten hyllning till billiga 70-talsproduktioner som poppade upp som svampar fyllda med sex, våld och skräck. Till att börja med är inte detta en videoproduktion med pålagda repor och grynighet utan faktiskt filmat på äkta skitig 16-millimeter, vilket ger en fantastisk autentisk känsla. Klippning, musik och rekvisita adderar till en genuin retro-feeling, vilket även det smått löjliga manuset gör.

Knarkdämån.
 
Hade filmen varit en äkta 70-talsrulle hade den väl inte gjort oss speciellt exalterade då den i sig inte är en höjdare, men som hyllning från 1998 fungerar den här filmen väldigt bra då hantverks- och hyllningselement adderas.

BETYG: 5/7 Vi lutade åt en 4:a men det är ju ett coolt hantverk så vi känner oss generösa.

Bristen på knark kan få en att gråta blod.

The mighty Satan.

Vår hjälte krälar för Satan (i sina hippa 70-talsbrallor).

Satan's got some goooood shit for you boy.

Fasansfull gore!
 
Hel filmen. Se och njut.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar