What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 24 december 2021

SILENT NIGHT, BLOODY NIGHT: THE HOMECOMING (2013) Storbritannien, 79 minuter. Regi: James Plumb.



Onkel Kånkel is back!

Bäst att klottra över numret på reg-skylten så ingen kan spåra filmteamet.

Det gamla Butler-huset är till salu då arvingen Jeffrey Butler (Alan Humphreys) snabbt vill göra lite pengar på det. Kommunen är redo att betala bara för att kunna jämna huset med marken då huset bara för en massa elände med sig. Huset har en historia av ondska och död och det verkar som den historian inte riktigt vill ta slut än.

Nån har visst en Burning Man-festival på rummet.

God jul säger vi på Udda Film med en brittisk rulle som utspelar sig juletid men som egentligen inte tillför ett uns julstämning. Några skyltar säger att det är juletid, någon har julpynt hemma och någon tomte dör - that's it. F ö är detta bara en icke väl genomförd lågbudget-slasher. Tydligen ska det vara en remake men det kan vi inte säga något om då vi inte sett det amerikanska originalet från 1972.

Dricka bärs, kolla på "Night of the Living Dead" och läsa splatter-magasin. Livet leker för nattvakten på det lokala mentalsjukhuset.

Den lökiga inledningen med bilen som har nerkluddad registreringsskylt och ett inte alltför övertygande brinnande självmord sätter direkt tonen och man inser direkt att inte all världens dutch angles (vilka det är gott om) kan rädda denna rulle. Apropå gimmicks. Man har i redigeringen också snöat in på en crop/wipe-effekt där man ändrar bildens storlek fram och tillbaka till förbannelse. Man tyckte förmodligen detta var ascoolt men ack vad man bedrog sig.

Jo, det är ju jul så det är klart att nån måste kvävas med en plastpåse (wink wink, nudge nudge).

Den icke-intressanta storyn bjuder på en del mord som både saknar spänningsfaktor och originalitet. Gore-effekterna varierar från adekvata till riktigt lama. Det gamla övergivna huset, som enligt kommunfolket hyst allt från knarkare till husockupanter, är i ett makalöst skick då man tydligen lämnat både vatten och el på genom alla år 😀 Tydligen har folk städat duktigt efter sig också då inga spår av damm eller åverkan syns. Tur det för alla glada par som tycker det är skoj att bege sig dit för att ha samlag (och sedan ta en uppfriskande dusch efteråt).

Tomten borde inte ha gett sig ut denna jul.

Ja, det mesta är dumt och ointressant i den här rullen och efter en lam twist ska säcken knytas ihop, vilket den görs på ett synnerligen oinspirerat vis då vi serveras en klassisk "jahopp?"-avslutning. Det bästa i den här våfflan är nog de obligatoriska gratisklippen från "Night of the Living Dead" som en nattvakt sitter och slöglor på.

BETYG: 2/7 Överflödig rulle som inte har mycket med julen att göra.

Hur smal kan vi göra bilden?

Det ÖVERGIVNA Butler-huset är t o m julpyntat när du kommer dit för ditt lilla samlag.

Plötsligt dyker Onkel Kånkel upp!

Han vill visst julpynta den degiga engelsmannen.

Känslan när du precis ska komma och nån jävel hugger en yxa i din sexpartner.

Är det en giallo? Ha! You wish!!!

När du precis blivit skjuten med hagelgevär och dina torra och styva inälvor dunsar ut på golvet.

Onkel Kånkel har sin corona-mask på sig.

Julen är visst inte så vit i England.

Party med Onkel Kånkel och nån jävel har redan somnat.

Kanske den mest omotiverade självstympningen någonsin i filmhistorien. Tösen skär alltså upp sitt eget skin bakom handkloven för att lösgöra sig. På vilket sätt gör det att den är lättare att få av???

Njae lilla gumman, håller du yxan så där blir det inte mycket till sving.

Trailer

Som vanligt föreslår vi att ni istället gör oss sällskap i vår jultradition och kollar på Treevenge (2008) 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar