What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 5 december 2021

MOTHER KRAMPUS (2017) Storbritannien, 89 minuter. Regi: James Klass.



Mother Crap

Ett godisspår kan leda vilken ungjävel som helst bort från Jesus.

Efter en serie barnamord i ett litet samhälle får invånarna nog och lynchar Frau Perchta (Tara MacGowran) som de funnit vara den skyldiga. Hon uttalar en förbannelse över dem och nu, 25 år senare börjar samhällets barn försvinna igen.

Amy, kanske 12 år, pratar med sin pappa...

Glad Krampusnacht allihopa! Udda Film är tillbaka för att ännu en gång förpesta denna myshögtid med en rulle som skamlöst försöker casha in på den sköna demonens namn. Den här gången serverar vi en brittisk film som egentligen heter "12 Deaths of Christmas", men som någon distributörjävel tyckt skulle sälja bättre med ett Krampus-relaterat namn istället.

...som är 22 typ.

Tyvärr är väl inte heller originalnamnet speciellt genomtänkt då det lirar illa med tidsramen för filmen som utspelar sig strax före och vid julafton. Ja precis. Alltså inte heller runt krampusnatten - för den har ju inte ett skit med den här rullen att göra! Turligt nog nämns Krampus i förbifarten i filmen. Kanske har den scenen spelats in i efterhand för att knyta an till den über-krystade nya titeln?

Brattigt jävla barn. Tror ni hon dör? -SPOILER ALERT- Har filmen 1/7 i betyg?

Nåja. Vi kan snabbt konstatera att britterna inte gör ett mycket bättre jobb än sina transatlantiska kollegor då detta är en skitnödig amatörfest deluxe. Det enda som är bra är att de faktiskt gör ett allvarligt försök, men manus och regi är usla och slutresultatet är som en ambitiös studentfilm som alla nära och kära tycker är "svinbra". Klass misslyckas kapitalt med att få MacGowran, i sin lama halloween-kostym och makeup, framstå som skrämmande och de löjliga gore-kannibalhyssen hon har för sig är så totalt malplacé med filmens övriga ton. Tonen ja... Den vill vara allvarligt drama men vissa karaktärer och företeelser är så vansinnigt korkade att det blir farsartat. Tyvärr inte speciellt skojig fars.

BETYG: 1/7 Ytterligare en krampusflopp här på Udda Film men det vore ju ett brott mot vår fina tradition om det plötsligt skulle poppa upp en bra film men en riktig Krampus...

Någon har julpysslat.

Ful gumma bjuckar på godis.

Barn blir fullkomligt hypnotiserat.

Så Frau Perchta är en crazy cat lady? Ja, det är bortom rubbat!

Din lokala party-shop har allt du behöver i sminkväg när du ska göra skräckfilm.

Barnen har mördats i ett mönster. Tur att pentagrammet inte var vänt uppochner. Då hade det varit en ond gärning.

Ja, fönster kan man väl kanske komma undan med att slicka på vintertid. Men ge fan i metall kids!

Läskigast i filmen?

Det är sant. Ljusslingor i glada färger håller häxor på avstånd.

Vad sa vi om att slicka på metall? Nåja, hon är ju trots allt inomhus nu.

Trailer

Hela filmjäveln. Dessutom fem minuter längre än den version vi såg. Förmodligen jättevärt att ha ytterligare minuter i denna pissvåffla. 😑

Av sedvanlig respekt bifogar vi här en bild på den äkta Krampus - som vet hur barn ska tas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar