What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 1 september 2011

RAMMBOCK: BERLIN UNDEAD (2010) Tyskland/Österrike, 61 minuter. Regi: Marvin Kren.Viruset sprider sig som effekten av ett sömnpiller...

En galen snut med käften full av filmjölk.

Michael (Michael Fuith) kommer till Berlin för att lämna tillbaka nycklar till sin ex-flickvän Gabi (Anna Graczyk) men upptäcker att hon är försvunnen. Samtidigt börjar märkliga saker hända i staden och människor börjar bete sig vansinnigt. Ett mystiskt virus som förvandlar folk till blodtörstiga galningar har börjat sprida sig och det dröjer inte länge förrän Michael finner sig omringad av dessa zombier. Han barrikaderar sig tillsammans med den unge hantverkaren Harper (Theo Trebs) i Gabis lägenhet och tillsammans måste de finna en väg ut ur hyreshuset de är fast i och förhoppningsvis kan Michael hitta Gabi på vägen.

Ta väl vara på denna gore. Det blir inte alltför mycket mer av den varan.

Här har vi ytterligare en film där folk är fångade i ett hyreshus med blodtörstiga zombier flåsande i nacken. Till skillnad från "[REC]" http://uddafilm.blogspot.com/2011/05/rec-2007-spanien-75-minuter-regi-jaume.html är det här en riktig tråkig film där det inte händer speciellt mycket och karaktärerna är rätt ointressanta. Även här är zombierna av den trista snabba och hysteriska karaktären som blev populär efter "28 Days Later". Det är dessutom ganska snålt tilltaget med gore så då finns det inte mycket kvar att hetsa upp sig över.

Ja, det är - KISS.

-SPOILER ALERT- Man har kryddat historien med några nya grepp för genren. I den här historien kan man sakta ned infektionsförloppet med lugnande medel och man kan dessutom hålla zombierna på säkert avstånd m h a kamerablixtar(!). Alltså har en paparazzo en rätt hyfsad chans att klara sig i en berlinsk zombieapokalyps...

BETYG: 2/7 En av de tråkigare zombiefilmerna Udda Film-redaktionen sett.

Tyskarna och deras sköna fetischer...

Härlig frukostvy.

Zombieapokalypsen är rätt så grå och trist i Berlin.

Zombie love.

Trailer med Van Halen-grafik i slutet.


4 kommentarer:

 1. Härligt att snubbla över din blogg! Hit återvänder jag definitivt! Jag har mina perioder när jag är ute efter obskyr film och det här verkar vara en guldgruva för filmtips.

  SvaraRadera
 2. Trots ett uselt betyg så tycker jag den verkar intressant. Jag tror att jag spisat alldeles för lite zombiefilm på sistone. Jag måste komma ner så kan vi ta en zombiehelg!

  SvaraRadera
 3. @BlueRoseCase

  Härligt att du snubblade in!

  SvaraRadera
 4. @ Bad Mama Jama

  Svältfödd? Det finns definitivt bättre zombierullar än denna.

  Ja, det måste du!

  SvaraRadera