What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 2 oktober 2022

FROM HELL TO THE WILD WEST (2017) USA, 78 minuter. Regi: Rene Perez.



Från Ungern till Vilda Västern!

Vem visste att Kanske-Jack-The-Ripper var så duktig på att skulptera seriemördarmasker?

En student har upptäckt ett samband mellan Jack the Ripper och en mördare som härjade i Kalifornien på 1800-talet. Hon berättar om den fascinerande upptäckten för sin historielärare.

Eftersom han nu är i Staterna krävs det lite biffigare mordvapen.

Aha! Ytterligare en Robert Bronzi-film på Udda Film? Kan vi kanske ha en liten Bronzi-festival på G här? Jodå! Vår nye hjälte förtjänar verkligen en rejäl titt så följaktligen måste vi plöja några av hans mästerligt skådespelade våfflor.

Vi har span på Bronzi när han fluktar.

Och nej, Robban spelar inte Jack the Ripper (tyvärr?) utan en snubbe som är hack i häl på den maskerade amerikanske mördaren som då kanske i själva verket är en seriemördande engelsk invandrare. Bronzi får tyvärr inte det utrymme han förtjänar i sin långfilmsdebut utan mycket av lågbudgetfilmens tid upptas av helt meningslös och usel dialog mellan bimboskådespelare som förlitar sig på andra kvalitéer än talang. Perez regi hjälper ju knappast heller. Han står även för kameraarbetet som förvisso inte är helkasst men han har en amatörmässig ovana att köra med så kort skärpedjup att han växlar fokus mellan två karaktärer som är i samma bild. Det brukar man ju använda som effekt men här blir det en nödvändighet.

Även Kanske-Jack-The-Ripper tar sig en flukt. Vad är det som är så fascinerande?

Nej, Rene Perez största bedrift och bidrag till filmvärlden är istället att han upptäckte Robert Bronzi. På en bar i Spanien såg han ett foto på vad han trodde var Charles Bronson men fick förklarat för sig att det istället föreställde Robert Kovacs, en ungersk stuntman som jobbade på en lokal vilda västern-show. Det sa förmodligen "ka-tching" i Perez huvud och han flög över den blivande Bronzi till den "riktiga" västern och petade in honom i detta pekoral.

Aha OK.

Ja, det känns verkligen som en autentisk västern detta med sprillans nya glas i fönstren på High Chaparall-staden Bandit Town USA där det mesta av rullen spelades in. Moderna handtag och hydrauliska stängare på dörrarna förhöjer verkligen känslan av the ol' Wild West. Den gamle ungraren är förstås dubbad här precis som i andra Perez-filmer. Inte för att det märks så värst då hans dialog är minimal. Precis som i Cry Havoc (2020) är det många skottdueller där folk får leka pang-pang och gömma sig bakom träd. Mördaren, maskerad med säckväv som har anletsdrag, bjuder inte på så mycket gore som man kanske skulle kunna tro men ser i alla fall till att några av bimbosarna får blusarna avslitna.

BETYG: 2/7 Ingen superdebut för Bronzi men vår semityste hjälte var åtminstone igång med sitt bländande skådespeleri. 😀

Se där! High Chaparall har rekryterat några byluder.

Hon bankar på den autentiska vilda västerndörren.

Hoppsan, den vintage-liknande låsmekanismen öppnades visst.

Bronzi brassar på.

Där rök syltburken han hade i innerfickan.

Det kan få vem som helst att gråta blod.

Med en GoPro kan man få det där dataspelsperspektivet som Perez har bånge för.

Nya tidstypiska skökor. Den ena spelad av pekingtjejen Karin Brauns.

Så bildskönt! Ja, även landskapet i bakgrunden.

The Bronze inhalerar.

Snart drar Kanske-Jack-The-Rippers kasperteater igång.

Jodå, Bronzi står bakom träd och skjuter i den här rullen också.

Bandit Town USA får mycket fin gratisreklam i denna vitt spridda våffla.

"Buuääh! Varför kliar du mig på axeln när det är en ryggkliare?"

När man vill göra sin #metoo lite mer makaber.

Annars funkar en "tidstypisk" bajonett också.

LOL.

#metoo med köttyxa.

 
Teaser



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar