What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 28 maj 2023

L.A. WARS (1994) USA, 86 minuter. Regi: Tony Kandah & Martin Morris.



L.A. styrs av Dum & Dummare

Gangsterbrud dallrar ut ur en van.

Quinn (Vince Murdocco) är en ex-snut som p g a sin odisciplinära våldsamhet numera jobbar som dörrvakt. Han får emellertid chansen att återupprätta förtroendet hos snuten genom att infiltrera gangsterbossen Giovannis (A.J. Stephans) organisation som livvakt åt dennes dotter (Mary E. Zilba). Quinn får fullt upp då den rivaliserande gangstern Guzman (Rodrigo Obregón) inleder krig mot Giovanni och försöker kidnappa dennes dotter.

Hon har bra tryck i bössan.

Dum-action-tajm på Udda Film och detta är en typisk dussinrulle där hela manuset är en enda stor klyscha och dessutom dåligt genomtänkt. Skådespeleriet skiftar från mediokert till uselt varav de värre exemplen har en hel del med den taffliga regin att göra.

Vår ocharmige huvudkaraktär.

Gör det så mycket då? Ni anar vart vi är på väg när vi slänger ur oss en sådan retorisk fråga och svaret är naturligtvis: Nej. Det är ju ganska underhållande ändå. Återigen har vi ett exempel på en rulle som överhajpas som en riktig LOL-kalkon och nu när vi gjort en liten ansträngning för att plöja lite sådana rullar börjar vi störa oss på denna överhajp. Bullshit-termometern stiger så sakteliga mot ganska höga skitsnackstemperaturer. Missförstå oss rätt. Detta är en skitfilm, med ovan nämnda tillkortakommanden och en och annan dippad boom-mikrofon därtill men det är ju ingen skrattfest precis.

BETYG: 4(-)/7 Korkad action som underhåller utan att bli en flabbfest.

Även gangsters har känslor.

Klart icke-övertygande raseriutbrott.

Dinosaurie som vet vad klockan är slagen!

Quinn vill impa på gangsterbossen och tar på sig sin finaste Gymkata-dress.

Exakt såhär går det till innan knarket levereras på stritan. På en toalettstol i en rivningskåk hackas ditt knark upp med mjöl.

Dejten blir mer romantisk om ni knallar ner skrevdjupt i havet med kläderna på.

Restaurangbesökarna i L.A. är luttrade så när någon pistolspöar två snutar vet de att det inte finns nån anledning att hetsa upp sig.

Varför vrålar psykopatgangstern upprepade gånger att Carla ska släppa in honom när det är en svängdörr utan handtag och lås? 😅

Giovanni är verkligen en skräckinjagande gangsterboss som, när hans högra hand försöker våldta hans dotter, vrålar åt honom att försvinna ur hans hus...

Som f d elitsoldat vet Quinn vikten av att olja in sig ordentligt innan man ger sig in i en batalj.

Det där kommer nog göra jävligt ont imorgon när du vaknar.

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar