What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 27 juli 2023

SHOCKING DARK (1989) Italien, 90 minuter. Regi: Bruno Mattei.



Stackars Venedig...

Bruno har turistat i Venedig tydligen.

Det framtida Venedig har gått ett dystert öde till mötes då hela staden är förgiftad av föroreningar och ett giftigt moln täcker hela staden. I kulvertar under stadens kanaler har forskare försökt hitta en lösning på problemet men istället stött på en skrämmande konsekvens av förgiftningen. En lite trupp soldater skickas ner för att undersöka vad som hänt.

Venedigborna är utomordentligt trötta på alla jävla turister!

Bruno Mattei är igång igen med sina kalkonartade ripoffs. Den här våfflan går även under namnet "Terminator II" men det hindrar ju inte Bruno från att göra en "Aliens"-ripoff istället. Det är bara närmare upplösningen som det blir lite lam cyborg-action. Det är verkligen fågel eller fisk när man kastar sig över en Mattei-rulle och frågan är bara om kalkonen ska bli underhållande eller långtråkig.

In thä fjutschör har man insett att kamouflage är för fjollor och soldaterna förtjänar istället lite snitsig design på sina uniformer.

Tyvärr hamnar denna film i det senare facket då inte speciellt mycket händer förutom ett evigt springande i källarkulvertar och ett plågsamt skrikande av hittebarnet teamet plockar upp. De lökiga monstren ser vi inte så mycket av utan de agerar mest tittut innan de får en salva i nyllet och försvinner lika fort som de kom.

Han skådespelar att han är illa ute.

Det är även förvånansvärt lite gore. Monstren är lite bukkake-slemmiga förstås och några personer blir inkapslade i sockervadd men någon tarmfest är detta inte. Inget sleaze blir det heller om man nu bortser från stereotyp-butch-karaktären Kosters (Geretta Geretta, känd från bl a "Demons" och "Rats: Night of Terror") aggressiva dask i röven på en soldatkollega.

Han verkar dock få en smärre orgasm när denna dreglande mupp tar i honom.

Synd också att man inte utnyttjade det mysiga Venedig mer men det blir ju förstås billigare och mer praktiskt att kuta omkring i tomma kulvertar där man inte behöver slåss med en miljard turister. Udda Films utrikeskorrespondent kan dock vittna om att det finns många coola bakgator och innergårdar där turistpöbeln inte förorenar med sin närvaro så anstränger man sig lite går det ju, men det är ju knappast Matteis kännetecken.

BETYG: 2/7 Mest bara långtråkigt. Inte ens den skrattretande usla dialogen kan rädda detta.

Apropå ta i - #metoo!

Såhär ser ett äkta rasbråk ut.

Den dreglande muppen får ett Rainman-utbrott!

"Sluta skrikaaaa!!!"

I kulvertar kan faktiskt ALLA höra dig skrika.

Redan har vissa skådisar fått nog av filmen.

Mer skrikande.

Monster prövar sina death metal-vingar.

Käften för jösse namn!

Hon är forskare...

...hon har två knappar att välja på...

Varför öppnas inte dörren när hon bara trycker på vänstra knappen!?!?!??

Total förtvivlan.

Hur är det möjligt när hon tryckt på samma knapp i flera minuter?!?!?!

Hon blir skogstokig på denna skit!

Whut?

😑

🤯

Monstret kan fan inte tro det är sant.

Sluta nu.

LOL. Lealösingen råkar tappa huvudet i fallet.

Klart stökig kabeldragning i denna cyborg.

Teaser

Trailer. LOL, som om det inte vore nog skrikande i filmen har man i slutet på denna trailer petat in ett klipp på en skrikande herre som inte syns till i rullen.

Hela spektaklet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar