What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 24 juni 2012

THE DEVIL'S ROCK (2011) Nya Zeeland, 83 minuter. Regi: Paul Campion.


 Castle Wolfenstein?

 Går man på en mina om man ser filmen?

Två nya zeeländska kommandosoldater landar i all hemlighet på en av öarna i Engelska Kanalen för att förgöra ett artilleribatteri inför D-dagen. Plågade skrik från bunkern intill batteriet lockar dock ner dem för att rädda eventuella kamrater. I bunkern lurar dock en fara bortom all nazistisk tortyr.

 Är den spyframkallande?

I början av filmen känns det verkligen som hämtat direkt ur ett dataspel med smygande i bunkerkorridorer där okänd fara kan hoppa fram när som helst och då man på förhand vet att det ska handla om ockulta naziexperiment är ju inte associationen till "Castle Wolfenstein" långsökt. Där tar dock likheterna slut då detta snabbt förvandlas till ett ganska intimt teaterlikt drama där ett spel pågår mellan de få karaktärerna som faktiskt dyker upp i filmen. Vem lurar vem i det våldsamma triangeldramat mellan allierad kommandosoldat, tysk SS-officer och förförisk demon?

 Lite dataspelssmygande.

Filmen börjar faktiskt ganska bra men tappar efterhand fart då spänningen inte är speciellt hög och dessutom demon-makeupen är rätt pajig. Slutet känns väldigt torfigt då man lockas utbrist "jaha, och???" Annars är det relativt hyfsat skådespeleri och makeupen är bra, förutom demonen då. Filmenduger gott att slå ihjäl 83 minuter med.

BETYG: 3/7 Cool feeling i början med väldigt våldsamma inslag men sen tappas intensiteten för att till sluta i en axelryckning.

 Ridbyxor och en MP40. Vad kan detta vara för filur?

Handen ser ut att ha drabbats hårdast av rigor mortis.

 Fika nazi style.

 Ett delmål i "Medal of Honor"?

 Nazipartyt tycks ha gått överstyr.

 Vad har de för läroplan på kanalöarna egentligen?

Peace out bitches!

Träylörr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar