What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 2 juli 2012

THE GIANT CLAW (1957) USA, 74 minuter. Regi: Fred F. Sears. The Giant Crap.

"Neeej! Vad fan är det här för jävla film!?"

Under en testflygning observerar ingenjören Mitch MacAfee (Jeff Morrow) ett mystiskt UFO som inte ens dyker upp på radarn. Misstron mot hans observation förbyts i panik när fler och fler flygplan försvinner och det visar sig att en gigantisk och tillika utomjordisk fågel ligger bakom  attackerna. Inga vapen tycks dessutom bita på fanskapet vilket renderar militären handfallen och Mitch tillsammans med sin lilla hjärntrust tvingas komma fram med en lösning.

1957: Smoker's paradise.

Här har vi en sådan där typisk kalkonrulle som ska vara så askul bara för att den har filmhistoriens kanske fulaste monster i huvudrollen. Det är bäddat för asgarv över de taffliga modellflygplanen och fejkskyskraporna som demoliseras och den dumma massan som ställt in sig på detta rullar rutinartat på golvet av garv och själsuggestion. I själva verket är det här en ganska långtråkig film med plågsamt liten budget vilket yttrar sig i många scener där karaktärerna befinner sig i ett litet rum och diskuterar vad de ska ta sig till. Visst är det gulligt och lite småroligt med "specialeffekterna" men transportsträckan mellan dem är totalt överflödig och sömnframkallande. Rekommendationen från Udda Film är att istället leta upp ett ihopklipp av actionscenerna och njuta av dessa.

BETYG: 2/7 Nej det räcker inte med ett asfult monster och superdåliga effekter för att roa när majoriteten av filmförloppet spenderas på ihålig astråkig och dialog i en billig filmstudio.

Där har vi fanskapet! Notera hur dess antimateriasköld hindrar luggen från att fladdra i de svindlande hastigheterna den flyger i.

Bygga bo med knullrufs.

Öhh..Der Ewige...fågel?

Aslack!

Dags att paja några landmärken.

Hoppsan, stylad med perfekt tuppkam inför förgörelsen av New York.

Ser man det här fejset vet man att man inte har lång tid kvar att leva. True story mofos.

Här går en kollega med avvikande uppfattning igenom filmen. Kolla in för att ta del av fina klipp samt för att slippa se hela filmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar