What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 15 december 2016

WAR PIGS (2015) USA, 91 minuter. Regi: Ryan Little.Oink oink i dyngan

Chuck Lidell ser lite chockad ut över sällskapet.

Frankrike 1944. Löjtnant Wosick (Luke Goss) får en chans att bättra på sitt skamfilade rykte när han erbjuds leda ett gäng krigströtta och odisciplinerade amerikanska soldater på ett hemligt uppdrag. Till sin hjälp har han främlingslegionären kapten Picaults (Dolph Lundgren) expertis.

Inte så konstigt. Det är ju den där popstjärnan.

Här har någon producent (Ta någon av de 15 listade producenterna i hjärntrusten) kommit på ett lysande koncept: "Vi gör en andra världskrigsfilm...med Dolph...och så han som sjöng i Bros. Ja! Sen kan vi väl slänga in Mickey Rourke också...och han den där MMA-snubben. Och lyssna på det här - vi döper filmfan efter en Black Sabbath-låt!!!" *Alla hajfajvar*

WTF?

Så måste pitchen ha gått till - varpå man sedan började knåpa ihop det infantila manuset. Det här är en typisk lågbudgetsoppa där man satsar allt på att ha ett par affischnamn att sälja sin skit med. Självfallet ser vi inte så mycket av Mickey Rourkes ommöblerade nylle och Chuck Lidell gör rena kommandoräden med sitt snabba inhopp. Det blir alltså Bros-snubben och Doffe, med en härligt usel fransk accent, som får bära det här lågbudgetäventyret - för det är vad det är. Korkat skriven historia med platt skådespeleri och förvånansvärt lite våld för att vara en krigsfilm.

Doffe!

Ändå är det ett hyfsat underhållande pekoral om man som vi har förmågan att bortse från det kliché-VM det är.

BETYG: 3/7 Lågbudget och sinnesslött men lite lagom underhållande en seg afton.

Löjtnanten råkar visst ha ett streck för mycket på mössan. Oh well...

Vad fint de har dukat.

"I got my hash pipe."

Vilket sött märke.

LOL!

De tittar misstänksamt på den otroligt stökige översten.

"That's a big Arsch gun."

Doffe fimpade den slarviga jänkarstilen och svidade om till Boss.

Ett sånt snusk!

Hitler blöder för Stortyskland.

"Åh Mickey Mickey hej, du är helt okej!" ...eller?

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar