What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 2 oktober 2017

WAVES OF LUST (1975) Italien, 88 minuter. Regi: Ruggero Deodato.Upp till kamp! Sexig kamp...

Nej du Silvia, du behöver knappast nåt äpple för att locka.

Ett mystiskt par ser till att bli bjudna ombord på kapitalisten Giorgios (John Steiner) lyxjakt för en tripp fylld med dykning, whisky och sex. Giorgio behandlar sin partner Silvia (Elizabeth Turner) som en slav och spelar ett dominant spel med gästerna. Samtidigt pågår något skumt bakom ryggen på denne. Vem spelar egentligen spel med vem?

John Steiner som: Kapitalistäckel.

Vi blåser igenom en Deodato-film till när vi ändå är igång och detta är ett tidigare alster och långt ifrån lika våldsamt som Cut and Run (1985). I den här våfflan är det definitivt sex som gäller framför våld. Alltså får vi njuta av Deodatos dåvarande frus oändliga skönhet, stup i kvarten. Ja, Silvia Dionisio är en fröjd för ögat och hon är inte blyg att "bjuda på sig själv". Tur för oss att Deodato inte heller verkar ha några avundsjuka tendenser då både nämnde Steiner och Al Cliver, som spelar hennes partner, får kladda friskt på skönheten.

Det ÄR utsvängda byxor Silvia har.

Detta maktspelsdrama tenderar att bli lite segt och är mest intressant för ögongodiset Dionisio står för. Tyvärr exploaterar inte Deodato den politiska vinkeln tillräckligt heller utan den finns bara där i bakgrunden för att bättre illustrera vilket cyniskt och sadistiskt äckel Giorgio är. Interaktionen mellan karaktärerna är också en smula märklig, inte för att det stör speciellt mycket då det oftast leder till sex. Tyvärr lyckas Deodato även klämma in lite grymheter mot djur, sin vana trogen, och en stackars muräna samt en bläckfisk får utstå omild behandling. Tråkigt, tycker vi hycklande köttätare på Udda Film.

BETYG: 3/7 Lite småseg seglats men den räddas upp mycket av ögongodiset.

Italien: Så jävla vackert!

Al Cliver bjuder in sig själv...

...och mofsar i sig av aptitretarna.

"Här frun, ta lite J&B."

Vad ser doggie?

OK.

"Måste...böja mig ner...efter...saltet..."

Om man är kapitalist får man bete sig som man vill.

Muräna som får plikta för Deodatos vision.

Apropå Deodatos vision, här får Steiner kladda på hans vackra fru.

Whöt!? Någon har målat av Kilink?

Såja, ta en sup.

Ruggero får nöjet att regissera detta.

"Bryt! Jag sa BRYT!!!"

Men ge fan i den stackars bläckfisken då!

"Här! Ta en slurk J&B."

"Du...ta en virrepinne till."

"Mmmm...J&B."

J&B eller Silvia Dinonisio?

Varför inte båda?

Lite våld måste vi ändå ha.

OCH en J&B till.

John Steiner plågar en muräna 😔 och kladdar sen på Deodatos vackra fru.

Hela våfflan. Otextad...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar