What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 30 oktober 2017

PELTS (2006) USA/Kanada, 58 minuter. Regi: Dario Argento.Döda inte söta djur!

Oj! Är det giallo på G?

Pälsskräddaren Jake (Meat Loaf) drömmer om det stora klippet där han ska slå marknaden med häpnad med fantastiska kvalitétspälsar. En dag presenterar sig ett fantastiskt tillfälle när hans sunkiga redneck-leverantörer lyckats skaka fram tvättbjörnspälsar i makalös kvalité. Det är dock något som inte stämmer med hela situationen men Jakes girighet låter inte detta stoppa honom.

Nix, tyvärr inte, men en fabulous päls bjuds det i alla fall på.

Vi går raskt vidare från Jenifer (2005) till Argentos andra "Masters of Horror"-bidrag och här är det faktiskt lite roligare. Det är ju inte direkt någon superbriljant story med fantastiskt skådespeleri denna gång heller och även om man återigen förstår hur det kommer att sluta för den sliskige Jake ser man i alla fall från början inte på exakt vilket sätt.

Meat Loaf kan, som den man han är, inte hålla labbarna i styr.

Eftersom Jake är ett patetiskt asshole tillbringar han givetvis mycket tid på den lokala strippklubben - där han förstås trånar efter den vackra toppstrippan Shanna (Ellen Ewusie). Som de sliskiga fluktare vi är här på Udda Film uppskattar vi förstås att Jake har dessa karaktärsdrag då vi som publik får följa med honom på denna T&A-show. Det blir ju även rätt skojigt när Jake på klassiskt asshole-manér vill börja kladda på Shanna och måste motas bort med stol, som vore han en cirkusbest.

"Grrr! #metoo!!! Undan mansdjur!"

Gore-effekterna går inte heller av för hackor och Tom Savinis kronprins Greg Nicotero måste ha tyckt att det var rena rama julafton att jobba på den här produktionen. -SPOILER ALERT- Alla som kommer i kontakt med de makalösa pälsarna drabbas nämligen av en förbannelse som förvandlar dem till vansinniga självspäkare. I männens fall manifesterar det sig i kreativ och total självstympning och i det enda kvinnliga fallet att hon horar ner sig och under viss protest accepterar "för stor" penis. LOL! PK-mätaren hamnar en bra bit in på minussidan.

BETYG: 4/7 Stark fyra när Argento ger sig på skojig och ultra-goreig djurrättsaktivism.

"Röööarrr! #ihave Jag ska inte göra dig illa...jag lovar..."

Snacka om att hamra hem en poäng. Se in i detta söta fejs och säg att du kan döda denna varelse bara för pälsen.

John Saxon gör sin bästa Ed Gein-imitation.

Dagens HBTQ-ögonblick.

Batter up!

T o m Greg Nicotero kan ibland ha problem med fejkblod som torkar på ett icke-trovärdigt sätt.

Det är alltid obehagligt att tappa ansiktet.

Men kanske bättre än att det blir ett flugnäste.

Okej då, ytterligare ett HBTQ-ögonblick.

Som den businessman Meat Loaf är vet han att moonshine är hårdvaluta i de djupa skogarna.

Slarvig piercing.

#metooBig

Trailer

Vi tar trailern igen...fast på TYSKA. For your enjoyment!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar