What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 11 oktober 2017

NOSFERATU IN VENICE (1988) Italien, 89 minuter. Regi: Augusto Caminito, Mario Caiano, Maurizio Lucidi, Luigi Cozzi & Klaus Kinski.Regissörskarusell i Venedig

Christopher Plummer är mer drakulsk än Kinski faktiskt.

Professor Catalano (Christopher Plummer) reser till Venedig för att undersöka uppgifter om att Nosferatu (Klaus Kinski) ska ligga begravd i en källare hos en rik familj. Professorn bestrider dessa uppgifter och en seans anordnas då för att åkalla vampyren som väcks ur en flera hundra år lång slummer.

Fader Loomis...nej vänta, det blev ju helt fel.

Vi reser till den vackra staden Staffan Schmidt i Måndagsbörsen envisades att Ultravox sjöng om för att ta del av "uppföljaren" till Werner Herzogs "Nosferatu". Klaus Kinski gör återigen vampyren men uppenbarligen ville den lynnige skådisen inte hålla på och fjanta omkring med flintismask och annat tidsödande trams så då fick Nosferatu helt plötsligt bli en långhårig figur som mest liknar Michael Schenker under de sliskigaste åren med McAuley Schenker Group då Schenker hade fräsiga hårförlängningar. Kinski bidrog även till regissörskarusellen då han dag ett hamnade i jättebråk med Mariao Caiano, produktionens tredje regissör, som då hoppade av. Resolut som han är, den gode Klaus, tog han saken i egna händer och regisserade en del scener. Undra om det var sexscenerna med de fagra unga skådespelerskorna? Apropå det fixade han även så Amanda Sandrelli fick sparken och ersattes av Anne Knecht (som Kinski sedan hade sexscen med). Gotta love the Klaus!

"Nosferatu är en...h-h-heh-huooOOOOORAAA!"

Vi ställer oss lite ambivalenta till filmen. Å ena sidan är det fantastiska stämningar i det oändligt vackra Venedig och de delar av Udda Film-redaktionen som varit där längtar genast tillbaka. Staden gör definitivt filmen och Nardis foto utnyttjar den till max. Det är dessutom svårt att inte le när Kinski dyker upp i rutan. Å andra sidan är just Kinski den kanske oläskigaste vampyr som skådats (förutom alla fjollvampyrer på senare år förstås). Filmen har 0 skräckfilmsvärde och fungerar mer på ett bisarrt romantiskt plan. Manus, regi och ljud är en total röra så det förtar en hel del. Man orkar helt enkelt inte bry sig om varför Donald Pleasence är en sådan hysterisk präst eller varför Christopher Plummer inte får göra avgörande skillnad. Men men, det blir väl så när man byter regissör och manus hela tiden. Klaus "räddade" säkert situationen också! :-)

BETYG: 3/7 Svag trea på denna men Venedigs turistkontor skulle säkert gett denna 23/7 i betyg!

Så här överlägsen blir man om man kan få kontakt med andevärlden.

Fader Loo...öh..prästen gillar inte vad han ser.

Kinski i all sin McAuley Schenker-glans.

Romer som är vampyrtjänare med kristallkulor...tunn is.

Nosferatu Schenker Group intar Venedig.

Inga kyrkor eller religiösa symboler biter på den här hårförlängningsvampyren.

Mot kyrkogården! Ja hela ön är faktiskt en kyrkogård.

Solarieskador?

Eller "Hellraiser"-prequel?

Förföljd av Kinskis enorma skugga. Awesome!

Den vackra Barbara de Rossi får nattligt besök.

Oj! Men vad kan man förvänta sig av en natt med Klaus Kinski?

Klart att klockor hysteriskt börjar spontanklämta när Klaus är på ingång!

Vackert frejmad: Klaus McAuley Schenker.

This Christ is on fi-yaaah!

En grovjobbares händer.

Inte fullt så lealös som vi hade önskat men backdropen är ju cool.

Kinski fick motspelerska sparkad för att plocka in denna dam som tydligen är ett ess på fingerrunk.

Vi såg aldrig det här champagneljuset när vi var i Venedig men låt gå då.

Vi har nu lärt oss att Nosferatu är lite hämmad när det gäller nakenhet i sängen.

HBTQ-vampyren slår till.

Hade vi vetat att Kinski släpat omkring på en naken tös på denna plats hade vi beträtt gatan med mer vördnad.

Trailer på teatral tyska!

Hela rullen på italienska. Använd YouTubes eminenta översättning... (LOL!)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar